. La Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació va obrir una investigació després de tenir coneixement d’aquesta acció que va tenir lloc el passat 8 de març

. La investigació ha finalitzat amb proves concloents que determinen la presumpta autoria dels tres joves investigats per un delicte d’odi gràcies a les imatges obtingudes d’edificis i establiments i a la declaració de testimonis

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació de la Comissaria General d’Informació han identificat els tres homes que haurien participat en l’enganxada de diferents cartells a Barcelona amb un missatge ofensiu cap a les persones malaltes d’alhzeimer. Tots tres han quedat investigats per un delicte d’odi (article 510 del Codi Penal).

Els fets van tenir lloc el passat 8 de març al matí quan les persones identificades van fer una acció contra els afectats d’alzheimer i, concretament, contra un expresident de la Generalitat de Catalunya que actualment pateix aquesta malaltia.

Els investigadors de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació van iniciar d’ofici la investigació dels fets durant la qual el germà de la víctima i la Fundació que porta el seu nom van denunciar els fets. La investigació ha finalitzat amb proves concloents que determinen la presumpta autoria dels tres joves. Les imatges obtingudes d’edificis i establiments propers, així com la declaració de testimonis, han servit per acreditar que els tres joves anaven junts i tots tres van dur a terme conjuntament l’acció d’enganxar els cartells.

Un d’ells va ser identificat durant una baralla i va ser reconegut per un testimoni que el va veure enganxant cartells. Tots tres van ser citats a declarar en presència d’advocat com a presumptes autors d’un delicte d’odii es van acollir al seu dret de no declarar.

Cap dels joves té un perfil concret que els relacioni amb cap col·lectiu i un d’ells té antecedents per delictes contra el patrimoni.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 5 de maig de 2023