Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils du a terme les tasques de revisió anual del Funicular de Gelida

query_builder   8 maig 2023 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils du a terme les tasques de revisió anual del Funicular de Gelida

  1. Els caps de setmana, mentre durin els treballs, les persones usuàries podran realitzar el trajecte amb autobús en l’horari habitual del funicular
  2. Aquests treballs permeten optimitzar la qualitat, la fiabilitat i la puntualitat del funicular
FGC{"name":"2023/05/08/08/03/25b93e55-2eea-4a27-bfaf-5bd508915656.png","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":1724741}


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat avui dilluns, dia 8 de maig, les tasques de revisió anual del Funicular de Gelida. Aquests treballs duraran prop de tres setmanes, concretament fins al divendres 26 de maig. Així doncs, el funicular, que circula els caps de setmana, estarà fora de servei els dies 13, 14, 20 i 21 de maig. Durant aquest període, FGC garantirà la mobilitat de les persones usuàries posant en servei l’autobús que entre setmana realitza el mateix trajecte. Així, l’autobús circularà també els caps de setmana amb el mateix horari que el servei habitual del funicular.

Durant aquestes setmanes, Ferrocarrils durà a terme com cada any els treballs de revisió programada anual i de manteniment que s’han de realitzar a les instal·lacions de transport per cable com és el cas d’un funicular. Entre aquests treballs, que inclouen la revisió completa de la instal·lació, destaca la revisió de la sala de màquines, dels cotxes, del cable tractor i de la infraestructura.

Tot plegat per optimitzar la qualitat, la fiabilitat i la puntualitat del Funicular de Gelida, així com el confort de les persones que l’utilitzen.


Un funicular emblemàtic

El Funicular de Gelida es va inaugurar l’1 de novembre del 1924 per tal de comunicar el centre urbà i la zona industrial amb l’estació de tren, situada a un punt més baix que el municipi. Per a la seva construcció es va utilitzar el motor i la maquinària del primer funicular de Barcelona al Tibidabo.

El 1980 es va integrar a la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i es va dur a terme una renovació a fons del funicular per evitar-ne la clausura. Les tasques de modernització van consistir en la renovació integral de la via, la substitució del cable de tracció, la renovació dels aparells principals i la substitució dels antics cotxes.

Després de més de tres dècades de servei regular, l’any 2017 Ferrocarrils va posar en marxa un projecte per a la seva renovació que va incloure la reconstrucció integral de les carrosseries de fusta segons el procés de construcció original, l’adquisició de nous bastidors amb millors sistemes de seguretat i la renovació del cable tractor. Així, l’any 2019 es va posar en servei el nou Funicular de Gelida garantint la continuïtat d’un transport emblemàtic per a la seva població.

La línia té una longitud de 884 metres amb un desnivell de 110 metres i un pendent màxim del 22%. El servei s’ofereix amb dos vehicles, amb capacitat per a 22 persones cadascun d’ells. El temps de recorregut és de 7 minuts.

1  

Imatges

Foto

Foto 1724741

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 483835

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia