Servei Català de Trànsit

Cinturó

Quasi 270 denúncies diàries en una setmana per no portar els sistemes de seguretat passiva o no fer-ne un ús adequat

query_builder   8 maig 2023 09:24

event_note Nota de premsa

Quasi 270 denúncies diàries en una setmana per no portar els sistemes de seguretat passiva o no fer-ne un ús adequat

Des d’avui dilluns 8 de maig i fins al diumenge 14, el Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa juntament amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una nova campanya policial preventiva d’ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil. Aquesta és la primera campanya d’enguany orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva i la setena de les campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya que l’SCT coordinarà aquest 2023.

En la darrera campanya orientada al control de l’ús dels dispositius de seguretat passiva(setembre de 2022),els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals van imposar un total de 1.881 denúncies, unes quasi 270 diàries. D’aquestes 1.881, el 86,2% correspon al cinturó de seguretat, en concret, 1.621 sancions. Cal destacar que d’aquestes multes per no portar al cinturó, la gran majoria, 898, van ser a conductors. Pel que fa a la resta de sancions 141 van ser pel casc i 119 pels sistemes de retenció infantil.

Els elements de seguretat passiva són bàsics per salvar vides en cas de sinistre viari. No utilitzar-los o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes. Així mateix, convé recordar a tots els usuaris de la necessitat de cordar-se el cinturó de seguretat en tots els vehicles, també en els autocars.

No utilitzar els sistemes de seguretat passiva o utilitzar-los inadequadament implica una sanció econòmica de 200,00 € i la pèrdua de 4 punts del carnet de conduir.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia