Les directores generals de l’Agència Catalana de Joventut, Laia Girós, i d'Infància, Ester Cabanes, coneixen de primera mà diferents entitats en paral·lel al Fòrum Jove Econòmic i Social de les Nacions Unides

La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Laia Girós, i de la Direcció General de l’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), Ester Cabanes, han conegut de primera mà diferents entitats de Nova York referents en els àmbits de la protecció a la infància i a l’adolescència i en el foment de l’emancipació juvenil. Ho han fet acompanyades del delegat del Govern als Estats Units i al Canadà, Isidre Sala, i d’altres membres de la delegació.

En concret, les representants del Govern han pogut observar in situ els treballs de Children’s aid al barri de Harlem i de Healthy Steps al districte de Brooklyn, entitats que treballen amb infants i joves amb risc d’exclusió social en la vessant social i sanitària. Així mateix, Girós i Cabanes han conegut Child Advocacy al districte del Bronx, una entitat que treballa per a la protecció dels infants que han patit abús sexual o maltractament.

Visita de la delegació catalana d'Infància i Joventut a Nova York.{"name":"2023/05/08/11/08/c090fd98-1229-4f41-88c8-7d971c7bce8b.png","author":"Agència Catalana de Joventut","type":"0","location":"0","weight":251818}

Aquestes visites han servit per prendre idees en relació als programes que es duen a terme a Catalunya en els àmbits de la protecció a la infància, l’adolescència i la joventut. Així mateix, han format part de l’agenda paral·lela de les directores generals de l’ACJ i la DGAIA durant la seva estada als Estats Units centrada en la participació al Fòrum Jove Econòmic i Social (ECOSOC) de les Nacions Unides que va tenir lloc a la seu de l’entitat, a Nova York. Es tracta de la primera vegada que l’organització convidava directament Catalunya en aquesta trobada, una invitació vehiculada a través de la delegació de la Generalitat als Estats Units.

La cita ha reunit representants de governs, associacions juvenils i joves d’arreu del món durant tres dies per debatre i compartir idees sobre les accions que cal dur a terme per acomplir l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) relacionats amb la joventut i la infància. D’aquesta manera, la trobada ha representat una plataforma perquè els joves iniciïn un diàleg amb els estats membres i altres actors per expressar les seves opinions, preocupacions i impulsar accions cap a un món més just, verd i sostenible guiat pels ODS.

Visita de la delegació catalana d'Infància i Joventut a Nova York.{"name":"2023/05/08/11/10/6d0756ae-a214-42ab-962a-4df9da20bc64.png","author":"Agència Catalana de Joventut","type":"0","location":"0","weight":268500}


La trobada -un dels esdeveniments mundials de joventut més importants del món- també ha representat una oportunitat perquè les representants catalanes intercanviessin experiències i compartissin les accions que es deuen a terme des de l’àrea de Joventut i Infància del Govern pel que fa a l’impuls dels ODS i la participació infantil i juvenil. De la delegació catalana també n'han format part un representant del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), Xavier Molina, i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Gerard Trias.