Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La consellera Jordà

Teresa Jordà: "És innecessari i inviable que la pagesia catalana apliqui el Quadern Únic d'Explotació a partir de l'1 de setembre tal i com exigeix el Ministeri d'Agricultura"

query_builder   8 maig 2023 20:01

event_note Nota de premsa

Teresa Jordà: "És innecessari i inviable que la pagesia catalana apliqui el Quadern Únic d'Explotació a partir de l'1 de setembre tal i com exigeix el Ministeri d'Agricultura"

La consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha dit que el sector “no pot assumir aquesta càrrega administrativa i el Ministeri no està en condicions d’exigir-lo perquè ni tan sols té a punt l’aplicatiu”

La consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Teresa Jordà i Roura, ha manifestat aquest matí que és “innecessari, a més d’inviable” que el Quadern Únic d’Explotació, el QIE, comenci a ser efectiu a partir de l’1 de setembre de 2023, tal com ho exigeix el Ministeri d’Agricultura.

Jordà ha afirmat que la moratòria és “imprescindible per la pagesia catalana”. “El sector no pot assumir aquesta càrrega administrativa i el Ministeri no està en condicions d’exigir-lo perquè ni tan sols té a punt l’aplicatiu”, ha recalcat.

No renunciem a avançar en la digitalització del sector primari, però ara no és el moment. La pagesia no pot afegir més càrrega de la que ja suporta la seva activitat”, ha afegit.

La consellera ha recordat, en aquest sentit, que ha exigit al ministre i al Ministeri la moratòria per aplicar aquest Quadern Únic d’Explotació a inicis de 2026, tal i com ho exigeix la Unió europea: “Vaig fer arribar una carta al Ministro Planas per demanar-lo. Vaig tornar a exigir-lo a la Mesa de la Sequía de Madrid i a la darrera Taula Agrària, a finals d’abril, vaig confirmar al sector que continuarem demanant que la seva aplicació efectiva sigui el 2026 i no el 2023”.

Per aquest Govern –ha indicat– la sequera és la “principal preocupació del país i amenaça la supervivència del sector”. “Hi estem posant tots els esforços en minimitzar el seu impacte perquè el sector porta massa temps patint”, ha conclòs la consellera Jordà.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia