1. 17 destinacions catalanes rebran prop de 50,5 milions d’euros de la tercera i última convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions, corresponent a 2023
  2. A més, en la convocatòria d’enguany, es destinen prop de 3,2 milions d’euros per finançar un projecte específic per potenciar espais de bany interiors
  3. En total, entre les tres convocatòries (2021-2022-2023), Catalunya està gestionant 55 plans turístics i més de 206 milions d’euros


En el marc de la tercera convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023, Catalunya gestionarà prop de 53,7 milions d’euros dels fons Next Generation: 50,5 milions dirigits a 17 destinacions catalanes i prop de 3,2 milions per a un projecte de la Diputació de Girona que engloba municipis diversos.

Aquest any 2023, en el pla territorial, el Govern català ha prioritzat els projectes de destinacions turístiques litorals corresponents a les tipologies següents: destinacions de sol i platja molt internacionalitzades; sol i platja mixta/residencial; i destinació rural costanera. Les propostes s’han aprovat avui en la Conferència Sectorial de Turisme, tenint en compte les valoracions fetes per la Direcció General de Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme. Són els següents:

  1. Ajuntament de Begur. Smart Tourism Mobility (3 milions d’euros)
  2. Ajuntament de Cadaqués. La perla sostenible de la Mediterrània (2,7 milions d’euros)
  3. Consell Comarcal del Maresme. Maresme EuroVelo 8 (3 milions d’euros)
  4. Ajuntament de Sitges. Pla Estratègic de Sitges (5 milions d’euros)
  5. Ajuntament de l’Ametlla de Mar. La cala més natural (2 milions d’euros)
  6. Ajuntament de Palafrugell. Palanca per a la millora del model turístic (2 milions d’euros)
  7. Ajuntament de Palamós. Impuls del turisme sostenible, cohesió territorial i l’ecomobilitat en el litoral (3 milions d’euros)
  8. Ajuntament de Calella. Optimització de la gestió hídrica, adequació del litoral i transformació intel·ligent (5 milions d’euros)
  9. Ajuntament de Vila-seca. Cal·lípolis, l’equilibri sostenible (5 milions d’euros)
  10. Ajuntament de Salou. Consolidació d’una destinació turística sostenible, intel·ligent, inclusiva, accessible i activa (5 milions d’euros)
  11. Ajuntament de Deltebre. Ròtula, xarxa de mobilitat sostenible al Delta de l’Ebre (2 milions d’euros)
  12. Ajuntament de Cambrils. Vila marinera sostenible (2 milions d’euros)
  13. Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Vilanova cromàtica: verd, blau i taronja (2 milions d’euros)
  14. Ajuntament de l’Escala. L’Escala, mar d’Empúries (2,5 milions d’euros)
  15. Diputació de Barcelona. Costa Barcelona – Delta del Llobregat. Accions innovadores per a un turisme sostenible de sol i platja (2 milions d’euros)
  16. Ajuntament del Vendrell. El Vendrell, ciutat de la música (2 milions d’euros)
  17. Ajuntament de Castelló d’Empúries. Dues ànimes de cultura, natura i esport(2 milions d’euros)

En la reunió d’avui, a més d’aquests 17 plans territorials, també s’han aprovat prop de 3,2 milions d’euros destinats a la Diputació de Girona, pel projecte Riunatur, que té com a objectiu potenciar la desconcentració i la dinamització turística sostenible en espais de bany interiors de les comarques gironines.

Aquesta és l’última de les tres convocatòries que han format part del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions per gestionar fons europeus Next Generation. En total, Catalunya haurà gestionat 55 plans i més de 206 milions d’euros.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter: @turismecat|@empresacat | @treballcat
  2. Youtube: https://www.youtube.com/turismecat