Empresa i Treball

Forma i Insereix

El SOC destina 3,2 milions a un programa de formació professional per cobrir les necessitats de contractació de les empreses

query_builder   9 maig 2023 14:04

event_note Nota de premsa

El SOC destina 3,2 milions a un programa de formació professional per cobrir les necessitats de contractació de les empreses

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert una nova convocatòria de subvencions del programa Forma i Insereix. Aquest programa promou la realització d'accions formatives destinades, preferentment, a persones en situació d'atur, per cobrir les necessitats de contractació de les empreses. S’hi destinen 3,2 milions d’euros i es preveu beneficiar unes 1.400 persones.

El programa ‘Forma i Insereix’ comporta, per a la majoria de les persones participants, un compromís de contractació posterior a la formació. Les entitats sol·licitants poden ser empreses, gremis, associacions d’empreses, centres de formació i agrupacions d'entitats, físiques o jurídiques, públiques o privades.

La formació que s’oferirà també podrà ser de Certificat de Professionalitat, de manera que es podran formar perfils que condueixen a habilitacions professionals tals com l’atenció a la dependència, instal·lacions, vigilància de seguretat, conducció de vehicles o socorristes, entre d’altres.

El programa està adreçat preferentment a persones treballadores en situació d’atur, tot i que també poden participar persones treballadores de la mateixa empresa que necessitin una formació específica o de treballadors d’empreses diferents que puguin millorar les seves expectatives laborals. El termini per presentar les sol·licituds finalitza al 31 d'octubre. Poden sol·licitar la subvenció:


  1. Les empreses amb centre de treball a Catalunya. S’han de comprometre a la contractació mínima del 40% de l'alumnat. La formació la podran impartir amb mitjans propis o mitjançant la subcontractació d'una entitat de formació acreditada pel SOC.
  2. Els gremis i associacions d’empreses, que s'han de comprometre a inserir l'alumnat en les empreses que siguin agremiades o associades amb una contractació mínima del 40% de l'alumnat. La formació la podran impartir amb mitjans propis o mitjançant la subcontractació d'una entitat de formació acreditada pel SOC.
  3. Els centres i entitats de formació acreditats pel SOC, que hauran d'actuar com a tramitadores de les necessitats formatives d'empreses que s'hagin compromès a la inserció de l'alumnat format. La inserció laboral mínima haurà de ser del 60% de l'alumnat.


1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
DOCX | 140868

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia