Direcció General de Comunicació

El Govern acorda destinar 1,75 milions d'euros a la construcció d'un nou pavelló de la Fira de Lleida

El Govern acorda destinar 1,75 milions d'euros a la construcció d'un nou pavelló de la Fira de Lleida

query_builder   9 maig 2023 14:14

event_note Nota de premsa

El Govern acorda destinar 1,75 milions d'euros a la construcció d'un nou pavelló de la Fira de Lleida

  1. Són fons que Empresa i Treball atorga per mitjà d’una subvenció directa distribuïda en els exercicis de 2023 i 2024
  2. L’acció s’emmarca en un conveni signat amb la Diputació de Lleida, la Paeria i la Fundació Fira de Lleida per impulsar conjuntament aquesta nova instal·lació

El Govern ha acordat autoritzar la despesa d’1.753.399,49 euros per contribuir a la construcció i posada en marxa del nou Pavelló 5 de la Fira de Lleida. En concret, l’Executiu ha autoritzat el Departament d’Empresa i Treball a destinar aquests fons via subvenció directa distribuïts en dos exercicis, el de l’any en curs i el vinent. La primera aportació correspon al 80% del total, coincidint amb l’adjudicació del projecte, i la resta s’abonarà prèvia justificació de l’execució de l’obra.

Aquesta acció s’emmarca en el conveni conjunt de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, la Paeria i la Fundació Fira de Lleida per impulsar el creixement del recinte firal de la capital del Segrià. En virtut d’aquest acord, les administracions signants faran tres aportacions idèntiques que permeten un finançament total de 5.260.198,47 euros per a l’execució de les obres i la posada en marxa de les noves instal·lacions.

La Fira de Lleida va organitzar i acollir l’any 2022 catorze fires, que van registrar una participació d’unes 700.000 empreses expositores i una afluència de 250.000 visitants, unes magnituds que la converteixen en la segona institució firal de Catalunya. Malgrat això, la Fira només compta amb dos pavellons propis i aquelles activitats que requereixen més espai els ha d’ubicar en espais temporals que presenten deficiències i majoritàriament són a l’aire lliure.

En aquest context, el projecte de nou pavelló, de 5.116 metres quadrats, actualitzarà les infraestructures de la Fira i sumarà més superfície coberta, fet que permetrà donar una millor resposta sobretot als esdeveniments internacionals. Ampliar les instal·lacions, a més, permetrà compatibilitzar activitats que ara no són possibles per la manca de dates disponibles i la simultaneïtat dels períodes de muntatge-celebració-desmuntatge, així com acollir altres usos sense limitar l’activitat firal.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia