Direcció General de Comunicació

Foto de família dels assistents a l'acte aquesta tarda al Palau de la Generalitat

La consellera Vilagrà reivindica la qualitat i seguretat dels senders catalans gràcies al "compromís amb el país" de cuidadors i cuidadores

query_builder   9 maig 2023 18:53

event_note Nota de premsa

La consellera Vilagrà reivindica la qualitat i seguretat dels senders catalans gràcies al "compromís amb el país" de cuidadors i cuidadores

  1. La consellera de la Presidència ha presidit l’acte de reconeixement a les 364 persones i 126 entitats que integren el Comitè Català de Cuidadors i Cuidadores de Senders de la FEEC


Foto de família de l'acte d'aquesta tarda al Palau de la Generalitat{"name":"2023/05/09/18/49/a6bbcdd1-af87-43a1-910e-3b07208475d8.jpeg","author":"Ruben Moreno","type":"0","location":"0","weight":1620739}


La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha encapçalat avui al Palau de la Generalitat l’acte de reconeixement al Comitè Català de Cuidadors i Cuidadores de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que enguany compleix 50 anys. “Feu una feina imprescindible de manera voluntària, amb un compromís amb el país increïble”, els ha agraït la consellera.

“Fer senderisme és la suma de lleure, seguretat, educació i esport. Sense vosaltres, no seria possible”, ha subratllat la consellera Vilagrà, que reivindicava la labor d’aquestes persones durant aquests primers 50 anys perquè “ajuda a fomentar l’estima i el respecte pel territori”.

El Comitè Català de Cuidadors i Cuidadores de Senders s’ocupa de regular els més de 12.000 quilòmetres de senders homologats que tenim al país i que cuiden les diferents entitats excursionistes de Catalunya. Alhora, garanteix una bona senyalització d’aquests camins gràcies a 364 cuidadors i cuidadores de 126 entitats que exerceixen aquesta tasca voluntària a Catalunya.

Així mateix, davant una nodrida representació de cuidadors i cuidadores d’aquests camins, la consellera Vilagrà ha defensat la qualitat i seguretat d’aquests traçats a partir de la seva feina. “Formeu part de la transformació que impulsem per reforçar Catalunya com a país esportiu”, ha destacat.

La consellera també ha felicitat la labor de la FEEC, “responsable del gran moment dels esports de muntanya a Catalunya actualment”, i ha fet referència a la celebració a Montserrat, l’any 2024, de l'Assemblea de la Federació Europea de Senderisme, de la qual Catalunya és membre de ple dret. “Serem l’epicentre del senderisme europeu en una nova ocasió per projectar Catalunya al món”, ha assegurat.

“Creiem en l’esport com un pilar fonamental de la Catalunya sencera i, per això, hem declarat l’esport i l’activitat física com a bé essencial. Els cuidadors i cuidadores de senders, entitats excursionistes i, per extensió, tots els col·lectius implicats en el món de l’esport català contribuïu a fer de Catalunya un país esportiu ric, respectat, vertebrat i pròsper. On més esport és sinònim de més educació, més salut, més cohesió, més inclusió... En definitiva, més país”, ha declarat.

Llengua, identitat i país

“La passió per la muntanya i els valors socials i culturals de l’excursionisme han estat sempre associats a una Catalunya que vol mantenir la tradició d’allò que l’enriqueix”, ha afegit Laura Vilagrà, que ha animat el col·lectiu a “mantenir aquest compromís amb la nostra llengua, la nostra identitat i el nostre país”.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas, que ha donat la benvinguda a un acte convertit en “una reunió d’amics de l’esport i de la natura”. Anna Caula ha agraït la contribució dels cuidadors i cuidadores perquè “tots puguem gaudir de la natura”, una activitat de persones que “cuiden, estimen i respecten” aquest entorn. El president de la FEEC, Jordi Merino i Urbano, ha dit que amb la feina d’aquestes persones “comença tot, seguim les vostres marques”, i afegia que la seva aportació “realça la força del voluntariat en l’excursionisme”.

Finalment, el president del Comitè Català de Cuidadors i Cuidadores de Senders, Josep Casanovas Redondo, recordava que Cataluna va ser “pionera” en aquesta activitat i es felicitava per gaudir al país d’una “xarxa de senders consolidada”, mentre que Montserrat Martorell Jornet, cuidadora de senders de l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona, defensava la presència de 172 dones –gairebé la meitat- dins d’aquest col·lectiu, que “pinta els camins que ens porten a casa”.

2  

Imatges

Foto dels assistents a l'acte d'aquesta tarda al Palau de la Generalitat

Foto dels assistents a l'acte d'aquesta tarda al Palau de la Generalitat 1620739

La consellera Vilagrà durant la seva intervenció

La consellera Vilagrà durant la seva intervenció 737673

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia