Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Treballs

El Departament d'Acció Climàtica promou treballs de prevenció d'incendis al Garraf

query_builder   10 maig 2023 16:05

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica promou treballs de prevenció d'incendis al Garraf

Es fan de manera coordinada amb Bombers de la Generalitat, Agrupacions de Defensa Forestal, l’Ajuntament d’Olivella, el Parc Natural del Garraf i la propietat dels terrenys

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural està realitzant uns treballs forestals a proposta dels Bombers de la Generalitat a la Plana Novella, a Olivella (Garraf), per rebaixar la càrrega de combustible i crear una zona segura en cas d’un possible incendi forestal. Aquesta actuació es fa de manera col·laborativa amb l’Agrupació de Defensa Forestal del Penedès-Garraf, l’Ajuntament d’Olivella, el Parc Natural del Garraf i la propietat dels terrenys.

Moment de la visita d'avui dels treballs forestals que es realitzen a la Plana Novella, d'Olivella, al Garraf
Moment de la visita d'avui dels treballs forestals que es realitzen a la Plana Novella, d'Olivella, al Garraf
{"name":"2023/05/10/14/44/024d2435-b695-4ffd-a3c6-c37610fa69c6.jpeg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":213717}


Concretament, els treballs que es realitzen sobre una superfície d’unes 4 hectàrees consisteixen en la tallada, el desbrossament i la trituració de les restes a la mateixa àrea. La zona on s’està actuant va cremar l’any 1994 i és una zona afectada sovint per incendis forestals. Els últims incendis amb afectació notable van ser el juny de l’any passat i van afectar el municipi d’Olivella mateix i el de Sant Pere de Ribes, amb 161 i 23 hectàrees, respectivament.

Aquesta actuació s’emmarca dins d’un Perímetre de Protecció Prioritària (PPP), que són zones amb un gran risc d’incendi forestal i continuïtat de la massa forestal en què hi pot haver grans incendis forestals. Actualment, a Catalunya hi ha 34 PPP delimitats que ocupen una superfície d’1.154.281 hectàrees. La Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi elabora per a cada PPP un Projecte d’infraestructures estratègiques de prevenció d’incendis forestals que té per objectiu dotar cada espai de la infraestructura necessària que permeti disminuir el nombre d’incendis i compartimentar el territori per reduir la probabilitat que un foc esdevingui un incendi forestal de grans dimensions.

Treballs forestals de la Plana de Novella{"name":"2023/05/10/14/55/9f201a0f-cc0e-492a-b4f0-c058e9c28511.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":192407}

Els treballs que s’hi realitzen, els duu a terme el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb la col·laboració de l’ADF Penedès-Garraf i l’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) dels Bombers de la Generalitat del Departament d’Interior. Les actuacions d’eliminació de combustible es van iniciar el passat 25 d’abril i es preveu que s’allarguin fins a mitjan maig.

El municipi d’Olivella inclou diverses urbanitzacions en contacte directe amb la trama forestal. L’Ajuntament d’Olivella està executant actuacions per reduir la vulnerabilitat d’aquestes urbanitzacions i concretament fa el manteniment de la franja de protecció perimetral de 25 metres d’amplada a la Plana Novella. L’actuació ara promoguda per la Generalitat amplia de manera molt notable aquests 25 metres per donar més seguretat en cas d’incendi forestal.


4  

Imatges

Moment de la visita d'avui dels treballs forestals que es realitzen a la Plana Novella, d'Olivella, al Garraf

Moment de la visita d'avui dels treballs forestals que es realitzen a la Plana Novella, d'Olivella, al Garraf 213717

Moment dels treballs a la Plana Novella

Moment dels treballs a la Plana Novella 192407

Treballs forestals de la Plana de Novella

Treballs forestals de la Plana de Novella 550885

Moment dels treballs a la Plana Novella

Moment dels treballs a la Plana Novella 325490

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia