Drets Socials

Visita HC Campuzano - AMISOL Solsona

El conseller de Drets Socials visita el Prepirineu per conèixer diversos projectes socials i atendre les necessitats del territori

query_builder   10 maig 2023 19:04

event_note Nota de premsa

El conseller de Drets Socials visita el Prepirineu per conèixer diversos projectes socials i atendre les necessitats del territori

  1. En la primera de les jornades, Carles Campuzano, visita la serradora de l’entitat Amisol de Solsona i participa en una trobada amb l’equip del Consorci d’atenció a les persones de l’Alt Urgell

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha començat avui una visita territorial al Prepirineu per conèixer de primera mà diversos projectes i equipaments i posar el Departament a disposició del territori per atendre les necessitats socials de les persones que hi viuen.

La primera parada d’aquesta visita territorial ha estat a la serradora d’Amisol, a Solsona, una entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i de les seves famílies. A més d’aquest centre de treball, l’entitat solsonenca gestiona diferents serveis concertats amb el Departament de Drets Socials, concretament, de teràpia ocupacional i d’inserció, llar residència, programa de suport a l’autonomia i un centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP).

També a Solsona, el conseller ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament i ha visitat un centre de primera acollida i atenció integral per a joves que emigren sols, on l’equip educatiu li ha explicat com es treballa amb aquests nois i noies que han decidit deixar enrere casa seva per construir un projecte de vida a Catalunya. Finalment, també a Solsona, ha visitat l’equip del Casal Cívic.

A continuació, el titular de Drets Socials s’ha desplaçat a la Seu d’Urgell on ha tingut l’oportunitat de participar en una trobada amb l’equip del Consorci d’atenció a les persones de l’Alt Urgell sobre els serveis socials al Pirineu. En la trobada, s’ha tractat sobre les places actuals i les necessitats tant en residència com de centres d’atenció diürna per a gent gran i també de les iniciatives a desplegar amb el suport del departament mitjançant el contracte programa de serveis socials: programa d’envelliment actiu, servei d’atenció a les famílies, servei de suport a les persones amb discapacitat. Abans, ha signat el llibre d’honor del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i, més tard, s'ha reunit amb l'arquebisbe d’Urgell i copríncep Episcopal d’Andorra, Joan-Enric Vives i Sicília, al Palau Episcopal.

A l’institut Joan Brudieu ha conegut la Cati, l’assistent virtual per a gent gran desenvolupat per Markus Urban. “Posar la tecnologia al servei de les persones dependents i les seves famílies és una de les claus per evitar o retardar al màxim la institucionalització i que la gent pugui viure a casa, si així ho vol, amb els suports necessaris. Que aquest avenç vingui en part de l’emprenedoria de gent jove com el Markus és una notícia excel·lent”, ha destacat Carles Campuzano.

També ha visitat l’Ajuntament de la Seu d’Urgell —on ha signat el llibre d’honor— i, a continuació, el projecte Integra Pirineus. Aquesta fundació ofereix acompanyament social i laboral a les persones en risc d’exclusió, especialment aquelles que tenen una discapacitat intel·lectual o trastorn de la salut mental, entre d’altres, a beneficiaris de la renda garantida de ciutadania. I porten a terme diversos projectes basats en la gestió forestal sostenible i en la biomassa.

Dimecres, 10 de maig de 2023

Segueix l’actualitat del Departament a les xarxes:

Twitter @dsocialscat| Instagram @dsocialscat

Facebook @dsocialscat| Youtube Drets Socials

6  

Imatges

HC Campuzano a AMISOL, Solsona

HC Campuzano a AMISOL, Solsona 307174

HC Campuzano i Cati de Markus Urban

HC Campuzano i Cati de Markus Urban 301715

HC Campuzano, signatura llibre honor Ajuntament Solsona

HC Campuzano, signatura llibre honor Ajuntament Solsona 277938

HC Campuzano, reunió Integra Pirineus a la Seu d'Urgell

HC Campuzano, reunió Integra Pirineus a la Seu d'Urgell 301250

HC Campuzano i arquebisbe d¿Urgell i copríncep Episcopal d¿Andorra

HC Campuzano i arquebisbe d¿Urgell i copríncep Episcopal d¿Andorra 117539

HC Campuzano, CC Alt Urgell

HC Campuzano, CC Alt Urgell 297870

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia