Empresa i Treball

Artesania Catalunya presenta ¿Remix EcoDesing¿, una exposició de productes creats amb biomaterials de residus alimentaris

Artesania Catalunya presenta "Remix EcoDesing", una exposició de productes creats amb biomaterials de residus alimentaris

query_builder   12 maig 2023 10:11

event_note Nota de premsa

Artesania Catalunya presenta "Remix EcoDesing", una exposició de productes creats amb biomaterials de residus alimentaris

  1. Fins a l’11 de juny, el Centre d’Artesania Catalunya acull aquesta mostra que reuneix les creacions d’un col·lectiu de dissenyadors defensors de l'economia local i circular que proposen un nou paradigma productiu per lluitar contra el malbaratament alimentari, un projecte reconegut amb el Premi Stars 2021 de la Comissió Europea
  2. El Centre també programa l’exposició “Mostra d’Artesania Mexicana 2023. L’artesania en la moda”, que convida a conèixer a 14 artesans mexicans que aposten pel diàleg entre la tradició i la innovació per a la creació de les seves peces

El Centre d’Artesania Catalunya ( Banys Nous, 11. Barcelona) del Consorci de Comerç, Artesania, i Moda ( CCAM) acull fins el pròxim diumenge 11 de juny “Remix EcoDesign. Del residu al disseny a través dels biomaterials”, una exposició que reuneix les creacions d’un col·lectiu de dissenyadors defensors de l'economia local i circular que proposen un nou paradigma productiu: recullen i processen residus alimentaris per reciclar-los en biomaterials i a través de tècniques artesanals i de fabricació digital plasmen nous productes, serveis i projectes artístics sostenibles com a alternativa de consum i convivència.

En l’exposició es pot veure, doncs, el resultat d’aquest procés que aposta per prevenir el malbaratament alimentari, i per augmentar l’aprofitament i el valor dels aliments: envasos fabricats a partir de càpsules de cafè, sabó a partir d’oli de cuina usat, mobles a partir de pinyols d’oliva i roba elaborada a partir de pells de taronja.

Aquesta mostra és fruït d’un projecte pilot d’economia circular que es va desenvolupar el 2020 al barri del Poblenou de Barcelona, on 12 dissenyadors van treballar a l’IAAC - Fab Lab Barcelona per explorar amb residus alimentaris i aprendre sobre disseny de biomaterials. També hi van col·laborar en el projecte restaurants, horts urbans o associacions de veïns del barri barceloní, amb l’objectiu conjunt de reinventar les formes de produir, consumir i viure amb consciència sostenible, d'imaginar nous models i tècniques per innovar amb residus.

Aquest projecte va guanyar el Premi Starts 2021 que atorga la Comissió Europea i que reconeix les persones i els projectes que ajuden a comprendre i resoldre els reptes socials, mediambientals i econòmics d’Europa. Més enllà de la iniciativa, Remix EcoDesign ha esdevingut ara un col·lectiu que experimenta amb la circularitat, creant materials i explorant la col·laboració, la inclusió i l’autogestió cap al coneixement compartit en la comunitat local, i amb l’objectiu de replicar el projecte en altres ciutats. Amb aquesta mostra també es vol visibilitzar el paper del sector del disseny en el camp de l’alimentació i el seu rol en la lluita contra el malbaratament d’aliments.

En l’exposició es podran veure les propostes de: en(des)uso by Lara Campos; KOFI paper by Dihue Miguens; Reolivar by Nailfactory Lab de Silvana Catazine i Josean Vilar; Squeeze the Orange by Susana Jurado i Elisenda Jaquemot; i Biopantone & Food Waste Fashion by Anastasia Pistofidou in co-creation with Fabricademy Alumni.

Exposició “Mostra d’Artesania Mexicana 2023. L’artesania en la moda”

D’altra banda, fins el proper mes de juny, també es pot visitar al Centre d’Artesania Catalunya, l’exposició “Mostra d’Artesania Mexicana 2023. L’artesania en la moda”que dona a conèixer a través de les propostes de 14 dissenyadores i dissenyadors mexicans la riquesa artesanal del país vinculada amb el sector de la moda.

En concret, aquesta mostra vol ser un camp de reflexió i experimentació sensorial, amb peces que aposten per la confrontació i el diàleg entre la tradició i la innovació, els materials naturals i els materials intel·ligents, les tècniques manuals i les noves tecnologies, i la identitat local i el desenvolupament global, per erigir-se en l'avantguarda de les noves tendències culturals i del mercat.

Hi participen: Abril Alejandra Balderas; Víctor Mucio Ramírez Gutiérrez; Isabella Martínez Pineda; Jeanette Toscano Pineda; Leticia Salgado Nava- Baja; Casandra Maria Soto Vazquez; Mayra Roxana Bautista Martinez; Erika Aidee Rivera Baeza; Nancy Salome Rodriguez Juarez; Edith Adriana Rivera Baeza; Edgar Rodríguez Flores; Veronica Gonzalez Chacon; Andrea Maria Rios Yunda; i José Gutiérrez Gómez.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @empresacat | @coneixementcat
  2. Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/
  3. Twitter CCAM: https://twitter.com/ccamcat
  4. Instagram: @artesaniacat
3  

Imatges

Imatge de l'exposició  Remix EcoDesing

Imatge de l'exposició Remix EcoDesing 1935195

Imatge de l'exposició  Remix EcoDesing

Imatge de l'exposició Remix EcoDesing 1382248

Imatge de l'exposició d'Artesania Mexicana

Imatge de l'exposició d'Artesania Mexicana 2595498

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia