1. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu pluges intenses a partir del migdia a moltes comarques catalanes, i a la nit especialment a la meitat sud
  2. Poden caure més de 20 l/m² en 30 minuts i anar acompanyats de tempesta i localment algun fenomen de temps violent
  3. Protecció Civil demana a la ciutadania extremar les precaucions en els desplaçaments de cap de setmana i les activitats a l’exterior

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses a partir d’aquest migdia i sobretot de cara al vespre-nit a la meitat sud de Catalunya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges intenses a partir del migdia, que podran superar els 20 l/m² en 30 minuts, a moltes comarques de Catalunya. De cara a la franja del vespre i nit, les precipitacions poden afectar amb més intensitat les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès.

Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i d’algun fenomen de temps violent (fort vent, esclafits…).

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions.

1  

Imatges

mapes perill pluja

mapes perill pluja 144921