Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Acció Climàtica actualitza la seva calculadora d¿emissions de CO2

Acció Climàtica actualitza la seva calculadora d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH)

query_builder   12 maig 2023 13:41

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica actualitza la seva calculadora d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH)

  1. És una eina en línia que permet que la ciutadania i les empreses calculin les seves emissions i les reduccions d’emissions de les accions de mitigació que duguin a terme.
  2. També s’ha posat al dia la Guia per al càlcul d’emissions de GEH
Calculadora
Acció Climàtica actualitza la seva calculadora d’emissions de CO2
{"name":"2023/05/12/13/39/08c84882-9151-4ab3-9404-dac81330d9de.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":160606}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, ha publicat l’actualització de la Calculadora d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH), una eina en línia que permet que la ciutadania i les empreses calculin les seves emissions i les reduccions d’emissions de les accions de mitigació que duguin a terme. La calculadora inclou els últims factors d’emissió disponibles i permet estimar les emissions associades a una activitat de forma automatitzada a partir de les dades d’activitat.

De forma paral·lela ha quedat actualitzada la Guia per al càlcul d’emissions de GEH. Tant la calculadora com la guia incorporen els últims factors d’emissió disponibles: el mix elèctric 2022, d’acord amb els informes de l’etiquetatge de l’electricitat de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i els factors d’emissió de totes les categories, d’acord amb les últimes dades disponibles. Pel que fa al transport ferroviari i als autobusos urbans, actualitza les dades d’activitat dels operadors de TMB (metro i autobús de Barcelona) i TRAM per a l’estimació dels factors d’emissió.

Com a novetats més rellevants, incorpora un capítol de mobilitat elèctrica, amb factors de consum mitjans de diverses tipologies de vehicle elèctric, un nou apartat per al càlcul de les emissions indirectes associades a la producció de l’electricitat adquirida amb factors d’emissió específics, i també un apartat per al càlcul d’emissions indirectes associades al teletreball.

Ambdues eines són les utilitzades per les organitzacions adherides al Programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de GEH que impulsa la Generalitat per tal d’elaborar l’inventari d’emissions. A partir d’avui comença el període de comunicació de dades i finalitza el 30 de juliol de 2023.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia