Mossos d'Esquadra

Imatge 1

Ingressen a presó dos homes per 50 estafes telefòniques per valor de 182.000 euros a establiments de restauració d'arreu de Catalunya

query_builder   13 maig 2023 10:48

event_note Nota de premsa

Ingressen a presó dos homes per 50 estafes telefòniques per valor de 182.000 euros a establiments de restauració d'arreu de Catalunya

. El líder del grup es feia passar per treballador d’una companyia elèctrica i reclamava 3.000 euros per suposats impagaments i amenaçava de tallar la llum als establiments



. El seu còmplice actuava de forma subordinada i extreia els diners dels caixers automàtics i captava testaferros


Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació del Garraf van detenir dos homes, de 30 i 35 anys, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa continuada i per pertinença a grup criminal. Amb l’estafa telefònica van aconseguir estafar més de 180.000 euros a persones d’arreu de Catalunya. L’autoritat judicial va decretar l’ingrés a presó pel líder del grup criminal i el seu subordinat.

La investigació es va iniciar al setembre quan els investigadors van tenir coneixement de dues estafes a dos establiments de restauració de Sitges. En ambdós casos els estafadors havien trucat des d’un mateix número de telèfon, s’havien fet passar per treballadors d’una companyia elèctrica i havien reclamat un suposat deute pendent de 3.000 euros.

Arran aquestes dues denúncies inicials, els investigadors van detectar que els autors estarien relacionats amb diverses estafes en altres localitats catalanes i que obtenien un gran rendiment econòmic. Sempre repetien el mateix guió en les trucades que realitzaven sobretot a restaurants.

Els agents van esbrinar que darrere les trucades hi havia una única persona amb grans dots de persuasió. Podia realitzar diverses tonalitats de veu per simular la d’altres persones. Es feia passar per treballador d’una companyia elèctrica i procurava enganyar les víctimes amb l’objectiu que fessin el pagament en la major brevetat possible.

Gràcies a les gestions d’investigació els agents van identificar el responsable de les estafes, un home que acumulava setze antecedents policials i que ja havia participat en estafes similars entre el 2011 i el 2014. Per aquests fets ja havia complert una condemna de presó. 

Els investigadors també van identificar el seu còmplice, que actuava de forma subordinada i que tenia el rol de fer les extraccions de diners en metàl·lic als caixers automàtics i que captava persones que poguessin actuar com a testaferros. Els investigadors van acreditar més d’una cinquantena de víctimes afectades en diverses localitats catalanes. L’estafa es situa al voltant dels 182.000 euros.

El 10 de maig els agents sota la tutela del Jutjat número 1 de Vilanova i la Geltrú van realitzar una entrada i escorcoll als domicilis dels investigats als municipis de Barcelona i Badalona i van detenir els dos investigats. Els agents van recuperar els sistemes electrònics de l’activitat delictiva i més de 14.000 euros.


Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 13 de maig de 2023

1  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 181372

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia