1. Algunes de les imatges són vídeos de caràcter íntim de la seva cunyada quan encara era menor edat
  2. Els agents el van poder identificar per haver utilitzat un sobrenom similar al que feia servir en diversos jocs en línia per contactar amb una de les víctimes

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de les Corts van detenir l’11 de maig un home de 24 anys com a presumpte autor d’un delicte de descobriment i revelació de secrets. Havia exigit una suma de diners al germà i a la seva cunyada a canvi de no difondre imatges seves de caràcter íntim que havia obtingut de manera il·legítima. Divendres va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.

El 24 de març la dona va rebre un correu en anglès des d’un perfil anònim en què se li reclamava una suma de diners a canvi d’evitar la difusió de vídeos seus de contingut sexual a familiars, amics i a través de les xarxes socials. La dona va respondre amb el bloqueig del missatge i no va clicar l’enllaç maliciós, tal i com aconsellen els Mossos d’Esquadra.

Al cap d’uns dies, va rebre una sol·licitud d’amistat en una xarxa social d’un perfil que no coneixia. Al missatge s’hi adjuntava una adreça d’internet que enllaçava amb un arxiu, el nom del qual corresponia al seu número de DNI. A l’interior hi havia imatges i vídeos de caire sexual i eròtic amb la seva parella, germà del detingut. Algunes de les imatges s’havien gravat quan la víctima encara era menor d’edat. A banda de les dues víctimes, a priori ningú més tenia accés a les imatges dels telèfons.

Les gestions d’investigació van determinar que la persona que havia accedit al contingut del telèfon era el germà d’una de les víctimes. Els investigadors es van centrar en el nom d’un perfil d’una xarxa social a través del qual l’investigat havia enviat una sol·licitud d’amistat a la seva cunyada. El sobrenom era molt similar al que utilitzava habitualment en diversos jocs en línia. Un altre indici que apuntava a la seva presumpta autoria era la mala relació que tenia amb el seu germà. L’arrestat s’havia endut el mòbil del germà del domicili familiar aprofitant-se del fet que, en aquell moment, ni ell ni la seva parella, eren al davant. Va accedir al contingut del terminal ja que disposava de les claus d’accés que el germà li havia proporcionat quan la relació entre ambdós era bona.

L’11 de maig es va dur a terme una entrada i perquisició al domicili de l’investigat i se’l va detenir. Durant l’escorcoll els agents van localitzar el telèfon mòbil d’una de les víctimes que contenia els vídeos íntims que s’havien difós.

L’arrestat ja havia estat denunciat per revelació de secrets i amenaces l’any 2018 per fets similars.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 14 de maig de 2023.



1  

Imatges

Revelació de secrets

Revelació de secrets 3318832