Empresa i Treball

La Generalitat obre la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania 2023

La Generalitat obre la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania 2023

query_builder   17 maig 2023 10:54

event_note Nota de premsa

La Generalitat obre la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania 2023

  1. A partir d’avui i fins el proper 28 de setembre, els artesans i empreses artesanes poden presentar la seves candidatures per optar als guardons que convoca anualment el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
  2. El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros i té per objectiu impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes. També es convoca el Premi Emprèn, dotat amb 2.500 euros; el Premi al Talent Jove, dotat amb 500 euros; el Premi Prestigia i el Premi Restaura
  3. Amb aquests 5 premis, el Govern vol reconèixer les persones i empreses artesanes que s’han distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha obert la convocatòria dels Premis Nacionals d’Artesania 2023, que atorga anualment la Generalitat de Catalunya. A partir d’avui, 17 de maig, i fins el proper 28 de setembre, els artesans i empreses artesanes poden presentar les seves candidatures per optar als guardons amb els quals el Govern reconeix les persones i empreses artesanes que s’han distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana.

Amb aquests guardons, el Govern vol correspondre la vàlua i transcendència que té l'artesania en la societat catalana i contribuir a donar el màxim relleu i visibilitat a les persones que hagin excel·lit en la seva obra i trajectòria i que hagin aportat elements d'innovació i prestigi al sector.

Es convoquen cinc categories de premis:

Premi Nacional d'Artesania. Premia el global de la trajectòria empresarial d'una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. Amb aquest guardó es vol impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d'un guardó d'excel·lència. El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros.

Premi Emprèn. Premia els projectes vinculats a l'artesania que responguin a una trajectòria empresarial que aposti per la sostenibilitat i amb una visió contemporània de l’artesania. El guardó està dotat amb 2.500 euros.

Premi al Talent Jove. Premia els estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables i lligats a la recerca i la sostenibilitat de les escoles d'arts plàstiques i disseny de Catalunya. El CCAM dota aquest guardó amb 500 euros i ofereix un servei d'acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador.

Premi Prestigia. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca vinculada amb l'excel·lència i amb la sostenibilitat hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l'artesania en la societat.

Premi Restaura. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que hagin realitzat la millor recuperació d'elements patrimonials mitjançant l'aplicació d'oficis artesans.

Presentació de sol·licituds als Premis Nacionals d’Artesania

Poden ser candidates als Premis Nacionals d’Artesania les persones físiques, microempreses, i petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu o raó social a Catalunya que desenvolupin o hagin desenvolupat, la seva activitat en l'àmbit de l'artesania; les entitats que les representen a nivell territorial o sectorial; les persones, els ens públics i privats que hagin desenvolupat actuacions de prestigi de l'artesania i professionals d'altres sectors productius que hagin implementat un projecte comú de rellevància amb un artesà o artesana professional.

Les sol·licituds s’han de presentar segons el model normalitzat que estarà a disposició de les persones interessades al Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat) i a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (http://ccam.gencat.cat).

EL CCAM també ha obert avui la convocatòria dels Diplomes de Mestre Artesà o Mestra Artesana 2023 en les modalitats professional i divulgativa. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 28 de setembre.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @ccamcat|@empresacat
  2. Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/
  3. Instagram: @artesaniacat





El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia