Ferrocarrils

FGC

L'Espai Provença d'FGC acull una exposició dedicada a l'escriptor Josep Vallverdú i Aixalà

query_builder   18 maig 2023 10:00

event_note Nota de premsa

L'Espai Provença d'FGC acull una exposició dedicada a l'escriptor Josep Vallverdú i Aixalà

  1. La mostra, impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes, repassa la trajectòria de l’autor amb motiu del centenari del seu naixement.
  2. Enguany s’han batejat dos trens de Ferrocarrils amb el nom de Vallverdú.


FGC{"name":"2023/05/18/09/08/34a5b031-444a-4432-94ac-39754e4f71d6.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":2518435}


L'Espai Provença d’FGC, ubicat a l’estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acull l’exposició d’homenatge a l’escriptor Josep Vallverdú i Aixalà (Lleida, 1923), impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes amb motiu de l’Any Vallverdú, que commemora el centenari del seu naixement. La mostra, que es va obrir al públic aquest dimecres, es podrà visitar fins al 15 de juny.

L’exposició, titulada “Vallverdú horitzó”, explica la vida i obra de l’autor per acostar la seva figura polièdrica al públic general, sobretot les seves facetes més poc conegudes. D’aquesta manera, fa un recorregut pels diferents vessants de l’escriptor, des del narrador de literatura infantil i juvenil fins al poeta, passant pel traductor, l’activista cultural o l’autor de llibres personals, en què Vallverdú deixa constància de la seva vida i, de retruc, la del país.

Ideada per Carme Vidalhuguet, comissària de l’Any Josep Vallverdú, l’exposició consta de sis plafons il·lustrats, a partir dels àmbits següents: “Escriptor per vocació”, “L'horitzó de la narrativa”, “L'horitzó de la traducció”, “L'horitzó dels llibres personals”, “L'horitzó de la poesia” i “L'horitzó del testimoni actiu”. Es pot visitar cada dia des de les 10 del matí fins a les 10 de la nit.

FGC acull aquesta exposició després d’haver batejat enguany amb el nom de Josep Vallverdú dos trens de les línies Barcelona-Vallès i Lleida-La Pobla de Segur, en el marc del programa “Lletres als Ferrocarrils”, que es duu a terme per la campanya de Sant Jordi.

Més endavant, l’Espai Provença és previst que també aculli una exposició sobre Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona, el nom del qual també ha estat incorporat enguany en un altre tren de Ferrocarrils.

Commemoració de l’Any Vallverdú

Nascut el 9 de juliol a Lleida, Josep Vallverdú és un escriptor prolífic, conegut sobretot per la seva ficció infantil i juvenil, molt reeditada i traduïda. La seva popularitat en aquest àmbit ha influït de manera decisiva en diverses generacions de lectors. Narrador, poeta, dramaturg, lingüista, traductor i assagista, la seva obra, però, abasta diversos gèneres. També ha estat activista cultural i ha escrit articles sobre temes culturals i polítics.

En reconeixement a la seva obra, ha estat guardonat amb nombroses condecoracions, com la Creu de Sant Jordi, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. L'Any Josep Vallverdú, promogut pel Departament de Cultura, pretén cridar l'atenció sobre la seva obra completa, que inclou llibres personals, poesia i obres no traduïdes.

1  

Imatges

Foto

Foto 2518435

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 231041

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia