Salut

Jornada SumaSalut a la Regió Sanitària Girona

Més de 70 professionals de l'atenció primària participen en la jornada SumaSalut a Girona

query_builder   17 maig 2023 15:56

event_note Nota de premsa

Més de 70 professionals de l'atenció primària participen en la jornada SumaSalut a Girona

  1. L’OMS va reconèixer l'abril passat, com a bona pràctica, el programa SumaSalut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya
  2. SumaSalut és un programa de prevenció dels factors de risc, -com el tabaquisme, el consum d’alcohol, la inactivitat física i l’alimentació-, de les principals malalties cròniques
Jornada SumaSalut a la Regió Sanitària Girona{"name":"2023/05/17/13/35/fc62eb0c-3fed-422b-95c4-e233fe6e11b4.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":3803808}

Avui ha tingut lloc la jornada SumaSalut a l’Auditori Josep Irla, de la Generalitat Girona, que ha aplegat més de 70 professionals d’atenció primària i comunitària de la Regió Sanitària Girona. Aquesta és la quarta d’una sèrie de jornades SumaSalut que es realitzaran durant el 2023 a tot Catalunya.

El programa SumaSalut, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, té com a objectiu la implementació coordinada i amb un enfocament integrador, a l’atenció primària i comunitària, dels programes Beveu Menys, Atenció Primària sense Fum, Activitat Física Saludable i Alimentació Saludable. Uns programes amb els quals Catalunya treballa des de fa més de vint anys de la mà de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) i de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).

Durant el decurs de la Jornada s’han presentat les novetats del programa i s’ha portat a terme una dinàmica participava on s’ha pogut reflexionar sobre la implementació del SumaSalut: sobre la formació en intervenció breu a l’equip d’atenció primària, per ajudar a les persones a incrementar l’activitat física, a deixar de fumar i a reduir o abandonar el consum d'alcohol; i sobre els dies mundials o setmanes específiques, com per exemple, la setmana sense fum, que enguany ja arribarà a la XXIV edició i que començarà el pròxim 25 de maig i s’allargarà fins al 31, coincidint amb el dia mundial sense tabac. El lema de la setmana serà “Millor el moviment que no el fum o el vapeig”. La jornada SumaSalut ha estat profitosa per avançar en la prevenció i la promoció de la salut.

Els indicadors dels programes que conformen el SumaSalut, durant l’any 2022, a la Regió Sanitària Girona, s’han situat per sobre la mitjana de Catalunya, concretament, el cribratge de consum de risc d’alcohol es va situar al 41,99% (40,98% a Catalunya), el cribratge del consum del tabac al 32,79% (31,61% a Catalunya) i el cribratge sobre activitat física al 52,16% (49,66% a Catalunya).

Recentment, el programa SumaSalut, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha rebut el reconeixement de l’OMS com a ‘bona pràctica’ en el marc del projecte internacional BRIEF de polítiques d’intervenció breu, pels bons resultats i procediments d’actuació.

3  

Imatges

Fotografia de la Jornada SumaSalut a la Regió Sanitària Girona

Fotografia de la Jornada SumaSalut a la Regió Sanitària Girona 3803808

Fotografia de la sessió dinàmica durant la Jornada SumaSalut

Fotografia de la sessió dinàmica durant la Jornada SumaSalut 3092400

Fotografia d'una altra sessió dinàmica durant la Jornada SumaSalut

Fotografia d'una altra sessió dinàmica durant la Jornada SumaSalut 2927155

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia