Incasòl

Campanar de Sant Serni

S'inicia la restauració del campanar de l'església de Sant Serni, al municipi de les Valls d'Aguilar

query_builder   17 maig 2023 15:11

event_note Nota de premsa

S'inicia la restauració del campanar de l'església de Sant Serni, al municipi de les Valls d'Aguilar

  1. Es refarà la coberta de pissarra del campanar i rehabilitarà l’espai interior

El Departament de Territori i l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, han iniciat la restauració del campanar de l'església de Sant Serni situada a les Valls d'Aguilar (Alt Urgell). L'obra abastarà el coronament del campanar, que inclou l'espai interior de la sala de campanes i la coberta d'agulla a quatre aigües de pissarra del campanar. L’obra, que es preveu executar en quatre mesos per l’empresa Excavacions Cal Toni-Santacreu SLU, és d’un import de 23.415,50 € (IVA no inclòs).

Aquesta és la segona obra que el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, l'INCASÒL i l'Ajuntament de les Valls d'Aguilar estan duent a terme al nucli urbà de Noves de Segre finançades amb el programa de l'1,5% cultural, ja que a finals de març es va iniciar la segona fase de les obres de la rehabilitació de Cal Pere com a centre cívic.

Millora integral del campanar

El Campanar de 18 metres d’alçada, va ser construït amb estructura de pedra i és sòlid. A l’interior del mateix i seguint el contorn de les parets s’ubica l’escala de fusta que puja fins al campanar. Aquest espai, donat que les obertures de la sala de les campanes estan desprotegides, ha estat colonitzat pels coloms. La sala del campanar, que té accés per una trapa ubicada a dalt de les escales, està plena de gallinassa. La teulada de llosa també està molt malmesa per deteriorament del material i els despreniments ocasionats pels efectes de les ventades i la neu, així com pel deteriorament puntual de la solera de fusta.

L’obra se centrarà en la reparació dels elements constructius malmesos, sense alterar la configuració arquitectònica, respectant els materials i les formes existents. Consistirà en la retirada de la gallinassa acumulada en la sala del campanar, la neteja i desinfecció de la sala de les campanes per a mantenir l’accés en condicions sanitàries òptimes, la col·locació de xarxes de protecció per evitar l’entrada dels coloms i la restauració de la teulada de pissarra.

Millora l’accessibilitat de Cal Pere

Paral·lelament, s’està executant la instal·lació d’un ascensor a l’edifici de Cal Pere que millorarà l’accessibilitat a les plantes superiors d’aquest edifici destinades a alberg. L’obra té previst un pressupost de 33.320,33 euros (+IVA) i es preveu que finalitzi aquest estiu.

L'edifici de Cal Pere, per la seva bona ubicació ha centralitzat bona part de la vida i ha estat punt de trobada del municipi, i al llarg dels anys, ha funcionat com a bar, hostal i restaurant.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 359074

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia