Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Boví de carn

El Govern articula ajuts directes per la compra de farratges per als ramaders de boví, oví, cabrum i equí per cobrir les despeses per la manca de pastures per la sequera a l'estiu

query_builder   17 maig 2023 18:07

event_note Nota de premsa

El Govern articula ajuts directes per la compra de farratges per als ramaders de boví, oví, cabrum i equí per cobrir les despeses per la manca de pastures per la sequera a l'estiu

  1. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha presentat la proposta a les organitzacions agràries a la taula tècnica de la sequera i s’espera tancar un acord definitiu a la Taula Agrària prevista per al 26 de maig

El Govern ha anunciat avui a les organitzacions agràries que articularà durant les pròximes setmanes una ordre d’ajudes directes per a farratges destinades al boví, oví i cabrum per cobrir les despeses que generarà que els ramats no puguin pasturar per manca de pastures a causa de la sequera durant els pròxims 4 mesos d’estiu.

Aquestes ajudes s’han articulat de forma urgent per complementar les que va anunciar el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació en el Consell de Ministres extraordinari celebrat la setmana passada i que el Govern considera insuficients per cobrir totes les despeses derivades de la manca de pastures.

D’aquesta manera el Departament complementarà les ajudes del govern espanyol, en concret, amb 60 euros per cada unitat de bestiar de boví de carn extensiu i d’equí, 15 euros per oví i cabrum de carn extensius; i 75 euros per cada cap de boví de llet, i 15 pel cabrum de lleter.

Aquesta primera proposta, amb la qual el Departament estima que el sector podrà cobrir els mesos de juny, juliol, agost i setembre, es portarà el 26 de maig a la Taula Agrària amb l’objectiu de tancar l’acord amb tot el sector.

El Departament, gràcies a la col·laboració amb les agrupacions agràries, i a través de la xarxa territorial formada per les oficines comarcals i els serveis territorials del Departament, està fent un seguiment setmanal, i al detall, de les afectacions reals que està tenint la sequera en el sector agrari de Catalunya.

Un treball conjunt que ha permès, d’una banda, detectar quines seran les principals i urgències a abordar en el sector, com és el cas dels farratges, amb l’objectiu de respondre amb la màxima celeritat possible i minimitzar les conseqüències econòmiques que tindrà aquesta severa sequera sobre el sector primari del país.

Avellaners de Riudecanyes

Des del Departament també s’ha comunicat al sector que el Govern està estudiant com resoldre l’abastiment d’aigua a la comunitat de regants del pantà de Riudecanyes que aquesta s’estima que quedaran afectats unes 4.000 hectàrees d’avellaners de la zona, dels 9.000 que hi ha a Catalunya.


sequera
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia