Cultura

ICOMOS

Es constitueix el Subcomitè Territorial d'ICOMOS a Catalunya per a la protecció i difusió del patrimoni material i immaterial català

query_builder   18 maig 2023 14:02

event_note Nota de premsa

Es constitueix el Subcomitè Territorial d'ICOMOS a Catalunya per a la protecció i difusió del patrimoni material i immaterial català

  1. ICOMOS-CAT, primer subcomitè territorial a l’Estat espanyol d’aquesta organització, té com a objectiu promoure a Catalunya l’estudi, preservació i difusió del patrimoni cultural, tant material com immaterial


Foto de Grup{"name":"2023/05/18/13/29/395db98a-6625-4c47-98a7-68773037af40.png","author":"ACPC","type":"0","location":"0","weight":558943}


El Consell Internacional de Monuments i Llocs a Espanya (ICOMOS-Espanya) compta ja amb un Subcomitè Territorial a Catalunya (ICOMOS-Cat), constituït ahir després de ser aprovat a Alacant el passat 11 de març per l’Assemblea General d’ICOMOS-Espanya amb el suport del Departament de Cultura.

A la sessió d’ahir van ser convocats els membres d’ICOMOS amb residència a Catalunya i van ser escollits els representants del Consell Executiu.

El Subcomitè català, primer subcomitè territorial de l’Estat espanyol, és una organització sense ànim de lucre que té com a objectius promoure a Catalunya l’estudi, la preservació, conservació, protecció, gestió, difusió i la valorització del patrimoni cultural, tant material com immaterial.

Per assolir aquests objectius, i d’acord amb les finalitats i activitats de ICOMOS-Internacional, les activitats respondran als objectius generals d’ICOMOS, adaptant-los a la realitat local. ICOMOS-Cat representarà l’Organització en l’àmbit territorial de Catalunya i desenvoluparà un programa d’activitats d’acord amb els seus objectius.

Aquesta nova organització la conformen tres organismes. Un d’ells és l’Assemblea, integrada per tots els seus membres, que es reunirà com a mínim una vegada a l’any. També en forma part el Consell Executiu, amb una Coordinació i dues Vocalies, que es reuniran periòdicament i sempre que sigui necessari per al compliment dels seus objectius, amb un mínim de 4 reunions anuals. I per últim, els grups de treball que s’estableixin en el decurs del Subcomitè, que es crearan per objectius i/o projectes concrets.


ICOMOS

ICOMOS és una organització internacional no governamental, associada a la UNESCO, dedicada a la promoció de la teoria, la metodologia y la tecnologia aplicada a la conservació, protecció i posada en valor del patrimoni cultural. Des de la seva creació, l’any 1965, ICOMOS és una de les tres organitzacions consultives del Comitè del Patrimoni Mundial de la UNESCO. Entre d’altres, examina les candidatures dels béns culturals i assegura, mitjançant supervisió, l’estat de conservació dels béns inscrits a la Llista del Patrimoni Mundial. Aquesta Llista es confecciona sota els acords que es van prendre a la Convenció, de 1972, per la Protecció del Patrimoni Mundial Cultural i Natural, que estableix que alguns indrets de la Terra amb un “Valor Universal Excepcional” pertanyen al patrimoni comú de la humanitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia