Bombers

Bombers durant la Vertical 2022

5a edició de la Vertical Montserrat, 2.180 esglaons per la infància en risc atesa a Sant Joan de Déu

query_builder   18 maig 2023 17:20

event_note Nota de premsa

5a edició de la Vertical Montserrat, 2.180 esglaons per la infància en risc atesa a Sant Joan de Déu

  1. La cursa se celebra el proper 20 de maig i compta amb les modalitats ‘Open’, ‘Bombers’, ‘Inclusiva’ i ‘Som Un Equip’
  2. Apadrinada per la periodista Cristina Riba, segueix augmentant el seu caràcter inclusiu i solidari
  3. La Xarxa de Comunicació Local retransmetrà la cursa en directe i es podrà veure a través de les televisions locals d’arreu de Catalunya

Dissabte 20 de maig, a les 9 hores, s’iniciarà la 5a Vertical Montserrat, la cursa vertical més exigent de l’Estat espanyol, en la que 200 participants hauran de pujar els 2.180 esglaons que separen l’estació inferior del Funicular de la Santa Cova de Montserrat de l’estació superior del Funicular de Sant Joan de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) superant els 388 metres de desnivell.

Enguany, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, assistirà a la cursa acompanyat per Toni Segarra, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Juanjo Ortega, de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Miquel Solà, alcalde de Collbató, entre d’altres autoritats.

Creada l’any 2017 per Bombers de la Generalitat de Catalunya i organitzada conjuntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, s’emmarca dins el projecte Bombers amb Causa. Compta amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’Abadia de Montserrat i el Patronat de la Muntanya de Montserrat i la col·laboració, entre altres, de Bombers de Barcelona, Creu Roja de Catalunya, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Fundació “La Caixa” i Airbox. Els objectius de la prova són clarament solidaris: aconseguir fons per finançar projectes de recerca en malalties infantils i programes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió ateses en els diversos centres de Sant Joan de Déu i fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat a través de l’esport.

El gruix de participants pujaran en la categoria Open masculina i femenina. El 20 de maig han confirmat la seva presència els guanyadors de les darreres edicions de la cursa: Joan Freixa, Adrià Duarri i Angel Lopez.

En aquesta cinquena edició de la Vertical Montserrat hi participaran 57 bombers, dels quals 7 són bomberes, de diferents cossos: Generalitat de Catalunya, Bombers de Barcelona, Bomberos del Ayuntamiento de Madrid, Bomberos de la Comunidad de Madrid, Bomberos de la Diputación de Zaragoza, Bomberos Ayuntamiento Jaén, SEPEI Diputación Cáceres i Consorcio Bomberos Província de Cádiz

D’altra banda, hi ha confirmada la participació de 10 esportistes en la categoria Inclusiva, dirigida a persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals, auditives o visuals. Entre les que destaquen Maria Petit i el multiesportista amputat Dani Nafría. Serà l’edició amb més participats inscrits en aquesta modalitat.

Les persones amb discapacitat visual aniran acompanyades d’un guia vident i units per una barra direccional. D’aquesta manera, la Vertical Montserrat vol contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l’esport.

La Vertical Montserrat segueix apostant per la categoria més solidària ‘Som Un Equip’ i n’ha augmentat el número d’inscrits en aquesta modalitat amb un total de 25, un 50% més respecte l’any passat. Dirigida a persones, empreses, escoles, clubs esportius i altres organitzacions, participaran amb dos corredors/es que les representa després d’haver aconseguit un repte solidari de 500€. D’aquesta manera, la solidaritat en aquesta cinquena edició també puja un esglaó més.

L’ambaixadora de la Vertical Montserrat de 2023 és la periodista Cristina Riba que ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a Televisió de Catalunya, on des del 2017 presenta el Telenotícies Cap de Setmana.

A més, per segon any consecutiu, es farà una retransmissió en directe a través de La Xarxa de Comunicació Local per les televisions locals d’arreu de Catalunya i per streaming des de les seves plataformes digitals. També es podrà veure a la plaça del Monestir, punt on és recullen els dorsals i té lloc l’acte de lliurament de premis, on hi haurà instal·lada una pantalla gegant.

Per a aquelles persones que vulguin col·laborar, però que no puguin participar en la prova, s'ha habilitat un ‘Dorsal Zero’ que estarà operatiu fins l’endemà de la cursa.


Material addicional:

  1. Espot Vertical Montserrat: https://youtu.be/HKFM05qT9jo
  2. Fotos cursa de 2022: https://www.flickr.com/photos/solidaritatsjd/albums/72177720299876139
  3. Dorsal Zero: https://verticalmontserrat.org/dorsalzero

2  

Imatges

5a edició de la Vertical de Montserrat

5a edició de la Vertical de Montserrat 817945

L'ambaixadora de la 5a edició de la Vertical de Montserrat, Cristina Riba

L'ambaixadora de la 5a edició de la Vertical de Montserrat, Cristina Riba 165035

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia