El conseller de Drets Socials destaca, en una jornada organitzada per Foment del Treball, que “cal un pacte de país per desenvolupar una política catalana del mecenatge”

El conseller durant la intervenció{"name":"2023/05/19/13/09/35f7d3fd-58ae-44d6-b122-96bb96ec9a80.jpg","author":"Foment","type":"0","location":"0","weight":55082}

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha participat aquest matí en la jornada “La societat, la recerca, la cultura i l’esport necessiten més mecenatge”, organitzada per Foment del Treball Nacional amb motiu de l’aprovació de la Llei de Mecenatge a les Corts Generals.

Carles Campuzano ha fet esment a les dificultats que hi ha hagut per poder arribar a aquesta llei per les reticències del ministeri d’Economia i Hisenda i per la poca cultura de mecenatge que hi ha a Espanya. “Aquesta llei ha tingut un gran aliat, el de la societat civil catalana. Sense aquesta pressió, potser no s’hauria aconseguit.”

El conseller ha reivindicat que el mecenatge sigui reconegut com una via per sostenir l’art, la cultura, la recerca acadèmica i també l’activitat del sector social.

Ha subratllat la fortalesa del teixit associatiu català i, en concret el del sector social. “És una riquesa i per això cal acompanyar-lo des del Govern. Sense aquest sector social compromès com el que tenim i que reclama modernització, no podríem donar bones respostes a les persones més vulnerables. El mecenatge és una oportunitat per enfortir encara més el tercer sector social”, ha reblat.

“Si realment creiem en la riquesa del nostre teixit associatiu, en les entitats que fan forta la nostra societat civil, cal que li donem l’oportunitat de sobreviure i viure en bones condicions. No podem explicar el que som i on som sense aquesta iniciativa de la mateixa societat.En la tradició catalana, el paper de la societat civil ha estat fonamental. Els autèntics fonaments del país”.

Un teixit associatiu “al que cal sumar la força de la cultura del voluntariat. Milers de persones compromeses en tasques culturals, socials, ambientals. Perquè també hem de mobilitzar la ciutadania i facilitar que la societat sigui corresponsable, juntament amb les administracions, entitats i món empresarial en temes complexos com, per exemple, la soledat no volguda.”

Per acabar, Carles Campuzano, ha defensat la necessitat d’una llei catalana del mecenatge en aliança amb la societat civil. “Ens cal un pacte de país per desenvolupar una política catalana del mecenatge”.

2  

Imatges

El conseller Campuzano durant la seva intervenció

El conseller Campuzano durant la seva intervenció 54218

El conseller Campuzano a la jornada "La societat, la recerca, la cultura i l'esport necessiten més mecenatge"

El conseller Campuzano a la jornada "La societat, la recerca, la cultura i l'esport necessiten més mecenatge" 99493