Cultura

Els clubs de lectura 'Llegir el teatre' clouen la desena temporada amb una trobada al Teatre Nacional de Catalunya

query_builder   20 maig 2023 12:15

event_note Nota de premsa

Els clubs de lectura 'Llegir el teatre' clouen la desena temporada amb una trobada al Teatre Nacional de Catalunya

  1. Des que va arrencar el programa impulsat pel TNC i el Departament de Cultura hi han participat 125 biblioteques i ha acumulat més de 86.000 lectors


Foto{"name":"2023/05/19/14/14/2ce75812-20f2-4275-8b41-5f7aa5885c64.jpg","author":"Cultura","type":"0","location":"0","weight":1289951}

Aquest dissabte, 20 de maig, clou la desena temporada de clubs de lectura ‘Llegir el Teatre’, en la qual hi han participat enguany 118 biblioteques públiques. La cloenda es fa al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb una trobada de participants i amb la presència del director general de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura, Josep Vives, i la directora artística del TNC, Carme Portaceli.

Llegir el teatre’ és una col·laboració entre el TNC i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunyaper a l’impuls de clubs de lectura sobre textos teatrals a les biblioteques públiques de Catalunya. Els clubs llegeixen i debaten textos dramàtics seleccionats de la programació del TNC, combinables amb altres lectures de les programacions dels teatres locals, amb l’objectiu de promoure la literatura dramàtica, estimular-ne la seva lectura i coneixement, així com millorar la formació dels espectadors de teatre i crear-ne de nous.

En aquest sentit, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura nodreix els fons de teatre de les biblioteques i facilita els exemplars dels llibres, editats pel TNC, als diferents clubs de lectura. El TNC també imparteix unes formacions per als conductors dels clubs i ofereix als seus membres avantatges per assistir a les funcions de les obres treballades.

Des que el programa va arrencar la temporada 2013/14­ amb 13 biblioteques, s’ha assolit una participació màxima per temporada de 125 biblioteques, s’hi han llegit un total de 79 textos d’estils diversos del patrimoni català i universal, clàssic i contemporani (H. Pinter, T. Williams, J.M. Miró, J.M. Sagarra, F.G. Lorca, S. Pitarra, L. Cunillé, W. Shakespeare, M. Rodoreda, F. Lope de Vega, T. Bernhard. E. De Filippo, J. Palau i Fabra, A. Guimerà, A. Capmany, V. Szpunberg, etc.) i ha acumulat més de 17.000 membres de clubs i més de 86.000 lectors en total.

Pel que fa a la valoració dels membres dels clubs i les biblioteques d’aquestes deu temporades, la resposta és unànime pel que fa a intenció de continuar en el projecte i en destacar el valor afegit que aporta l’oportunitat d’aprofundir en cada obra i de conèixer-ne el procés de creació gràcies a la qualitat de les sessions de formació i els materials de suport que aporta el TNC.

El projecte ‘Llegir el teatre’ continuarà durant la temporada 2023/24; a finals de juny està prevista la presentació del nou itinerari lector que el Servei de Biblioteques i el TNC han preparat per als clubs.


*Adjuntem la nota de premsa en pdf amb un quadre de dades

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf

Nota de premsa en pdf
PDF | 80044

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia