Cultura

La consellera de Cultura assisteix al Festival de Cannes

Natàlia Garriga: "El cinema català segueix tenint un gran reconeixement internacional"

query_builder   21 maig 2023 08:42

event_note Nota de premsa

Natàlia Garriga: "El cinema català segueix tenint un gran reconeixement internacional"

  1. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha viatjat a Cannes per acompanyar el sector audiovisual català, que compta amb una presència destacada a la 76a edició del festival
La consellera de Cultura assisteix al Festival de Cannes{"name":"2023/05/21/08/31/cdcb212a-d3aa-42d4-9291-e662100758ee.jpeg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":104545}


La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assistit al Festival de Cinema de Cannes per donar suport al sector audiovisual català, amb una presència destacada a l’esdeveniment amb cinc produccions catalanes nominades.

Garriga ha assistit a l’estrena mundial de Creatura, d’Elena Martín, pel·lícula en versió original catalana que competeix a la Secció Oficial de la Quinzaine des Cinéastes. L’equip tècnic del film està format majoritàriament per dones, amb Alana Mejía González a la direcció de fotografia, i compta amb un repartiment de luxe, amb actors com Oriol Pla, Àlex Brendemühl, i Clara Segura, entre d’altres.

La consellera ha dit que “hi ha una nova onada de talent en el cinema català que està tenint un gran reconeixement internacional” i ha destacat “l’aposta ferma per rodar pel·lícules en català, així com la potència de la indústria audiovisual del nostre país”. Garriga ha afegit que “és una molt bona notícia que cada vegada hi hagi més dones liderant projectes cinematogràfics, aportant la seva mirada”.

Cinc produccions catalanes seleccionades al festival

La consellera de Cultura es reunirà avui amb els equips de les produccions catalanes seleccionades i visitarà el Marché du Film, el mercat cinematogràfic del Festival, en el qual participen més de 70 empreses catalanes. Posteriorment, visitarà l’estand que té el Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la marca d’internacionalització de l’audiovisual català Catalan Films.

A més de ‘Creatura’, la 76a edició del Festival de Cannes compta enguany amb quatre produccions catalanes més: Inside the Yellow Cocoon Shell, l’òpera prima del director vietnamita Pham Thien An, una coproducció entre la productora catalana Fasten Films i JK Film, Potocol i Deuxième Ligne, que també competeix en la Secció Oficial de la Quinzaine.

L’animació catalana Robot Dreamsde Pablo Berger (Blancanieves) ha estat seleccionada en la Secció Oficial del Festival de Cannes Special Screenings. El director s'endinsa en la seva primera incursió en el món de l’animació amb Robot Dreams, una història d’amistat ambientada a la Nova York dels anys vuitanta.

El curtmetratge català, per altra banda, destaca per partida doble, amb seleccions a la Semaine de la Critique i a La Cinef. El curtmetratge La veritable història de la baralla, dirigit per Andrea Slaviček, és una coproducció entre Catalunya i Croàcia que forma part de la selecció oficial de la Semaine de la Critique. Alhora, en el marc de La Cinef (Cinefondation) s’ha seleccionat el curtmetratge Trenc d’alba (ESCAC Films), d’Anna Llargués. La Cinef és una secció que s’emmarca dins de la selecció oficial del Festival de Cannes i que està dedicada a descobrir curtmetratges produïts per escoles de cinema d’arreu del món.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia