Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

DACC

Jordà: "Serem el Govern que deixi preparades totes les infraestructures del cicle de l'aigua per garantir tots els usos a Catalunya"

query_builder   22 maig 2023 15:44

event_note Nota de premsa

Jordà: "Serem el Govern que deixi preparades totes les infraestructures del cicle de l'aigua per garantir tots els usos a Catalunya"

  1. La consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha informat, després de reunir-se amb la ministra Teresa Ribera, que han acordat el finançament d’altres “obres d’emergència” a través dels fons europeus.
  2. Jordà ha recordat que està pendent que el ministre d’Agricultura respongui a la seva petició de reunió, formulada a mitjan d’abril, per abordar la modernització del canal d’Urgell.


La consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha manifestat que aquest serà “el Govern que deixi preparades totes les infraestructures sobre el cicle de l’aigua per garantir tots els usos a Catalunya i, sobretot, pels qui produeixen aliments”.

DACC{"name":"2023/05/22/15/42/e8fa5038-4134-40c3-b95c-c8d2eb50cf3c.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":142189}

Jordà, que s’ha reunit avui a Madrid amb la ministra de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera Rodríguez; juntament amb el secretari general del Departament, David Mascort i Subiranas i el secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson i Fradera, ha exposat que ambdues parts han acordat desencallar d’altres “obres d’emergència” que no estan incloses en el reial decret aprovat la setmana passada.

Hem vingut al ministeri a demanar altres obres d’emergència que considerem importants pel sector primari del nostre país. I, en aquest sentit, ens hem emplaçat als fons europeus que han d’arribar en forma de préstec. Necessitem més múscul per fer infraestructures del cicle de l’aigua a través dels fons europeus i ja hem creat un equip de treball per valorar quines seran aquestes infraestructures”, ha afegit.

Jordà ha argumentat que és “imprescindible per l’agricultura del país modernitzar totes aquelles infraestructures que permetin fer un ús més eficient de l’aigua.”

En aquest sentit, la consellera ha recordat que encara està a l’espera que el ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació respongui a la petició de reunió formulada a mitjan d’abril per abordar la modernització del canal d’Urgell. A través d’una carta, Jordà va proposar al ministre Planas signar un conveni per modernitzar el canal amb el compromís de finançar el 60% del cost de l’obra des de la Generalitat de Catalunya.

El ministeri de Transició Ecològica hi serà per ajudar-nos tècnicament i veure com podem articular aquesta modernització del canal d’Urgell. És imprescindible pel nostre sector garantir un ús més racional de l’aigua”, ha afegit.

La titular del Departament d’Acció Climàtica ha recordat també que ja disposen de projectes per modernitzar 10.000 hectàrees d’aquest canal i que estan “posant els recursos perquè es puguin fer tan aviat com es pugui”.

La consellera, finalment, ha explicat que han tornat a demanar a la ministra Ribera que es garanteixi el cabal ecològic a l’Ebre: “Ho vam fer per carta i ho he tornat a demanar avui. És primordial que es pugui portar a terme la campanya de l’arròs”, ha conclòs.




1  

Imatges

La consellera, Teresa Jordà i Roura, i el secretari d'Agenda Rural, Oriol Anson i Fradera, atenent els mitjans de comunicació.

La consellera, Teresa Jordà i Roura, i el secretari d'Agenda Rural, Oriol Anson i Fradera, atenent els mitjans de comunicació. 142189

Acció climàtica
Agenda rural
Alimentació
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia