Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   5 octubre 2010 14:15

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
El Govern aprova ajudes per lluitar contra les malalties de transmissió sexual a Guatemala
 
El Govern ha autoritzat l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament a atorgar un ajut de 400.000 euros a la Fundació Sida i Societat de Guatemala per desenvolupar els projectes UALE i MANGUA per al control, la prevenció i el tractament de les malalties sexuals d’aquest país sud-americà. Aquesta subvenció correspon a una nova addenda del segon acord de col·laboració que es va signar el 2009 i que finalitzarà el 2011. La primera addenda es va signar l’any passat.
 
El projecte UALE ha permès fins araincrementar el coneixement, l’accés i la utilització de les mesures de prevenció de les malalties de transmissió sexual, sobretot el VIH-SIDA, entre les treballadores del sexe, els homes que tenen sexe amb homes i altres grups de població vulnerable del departament d’Escuintla. També ha augmentat l'accés i la qualitat dels serveis d'atenció integral als afectats per aquest tipus de malaltia i s’han reduït els factors de risc en les poblacions més vulnerables.
 
Per la seva banda, el projecte MANGUA ha adaptat i implementat l'instrument de recollida d'informació clínic-epidemiològica sobre la infecció pel VIH-SIDA en els dos hospitals principals de referència de Ciudad de Guatemala. Aquest estudi permetrà el plantejament de preguntes d'investigació clínica i epidemiològica. Així mateix, s’ha construït un banc de dades centralitzat i s’ha constitut un grup de treball interdisciplinari entre clínics i epidemiòlegs que ha d’identificar i executar els projectes d'explotació i investigació pertinents.
 
 
El Govern signa un conveni amb l’Estat i per finançar diverses actuacions en matèria de violència masclista
 
El Govern ha autoritzat la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Ministeri d’Igualtat per finançar diversos programes d’atenció a les dones víctimes de la violència masclista i llurs fills i filles. Segons el conveni, l’Estat aportarà 631.065 euros per desenvolupar les actuacions següents:
 
Actuació
Localització
Import
Serveis d’atenció i acollida d’urgències
Catalunya
75.097 euros
Serveis d’acolliment i recuperació
Barcelonès, Baix Llobregat, Gironès, Tarragonès, Segrià i Vallès Oriental
302.387 euros
Centres d’Intervenció Especialitzada (CIE)
Catalunya central, Gironès, Baix Llobregat, Terres de l’Ebre, Baix Llobregat, Tarragonès, Alt Pirineu
253.580 euros
 
Els serveis d’atenció i acollida d’urgències són centres d’acolliment temporal per a dones que necessiten deixar el domicili habitual i garantir-ne la seva seguretat. Els serveis d’acolliment i recuperació són centres que substitueixen la llar i on les dones reben el suport psicològic, mèdic o jurídic de diferents professionals. Finalment, els CIE són serveis especialitzats que presten atenció integral i recursos a les dones i llurs fills i filles en el seu procés de recuperació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia