Dia: 24 de maig

Hora: 12h

Inauguració a càrrec de:

  1. Sra. Eva Pomares, directora general de Difusió - Benvinguda oficial
  2. Sr. Lluís Puyaltó, comissari de l’exposició
  3. Sr. Ferran Aril, president de la FCBQ
  4. Sr. David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i Diputat d’Esport de la Diputació de Barcelona
  5. Sr. Oriol Duran i Torres, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió - Cloenda

Per a una millor atenció a la premsa, us demanem que confirmeu assistència a Sandra Iglesias (sandra.iglesias@gencat.cat) o Martí Porter (mporter@gencat.cat, tel. 637 948 341)

L’exposició és una proposta de la Fundació del Bàsquet Català comissariada per Lluís Puyalto Cebolla. La componen una sèrie de panells explicatius acompanyats de samarretes emmarcades, abundant informació gràfica i fotografies de totes les edats del bàsquet català, així com un audiovisual commemoratiu.

Es tracta d’un recorregut pels cent anys de la Federació, des del seu naixement, assentament i consolidació, passant pel parèntesi bèl·lic de la guerra civil i la dura represa de la postguerra, i fins l’enlairament definitiu i la seva sòlida actualitat.

Cada etapa de la seva història centenària és explicada i completada amb informació dels principals fets viscuts, les presidències de la Federació, les competicions aixoplugades, les seus, el nombre de llicències, els clubs i els personatges més rellevants –jugadors i jugadores, àrbitres, entrenadors/es...—al llarg dels anys.