Drets Socials

El dispositiu svisual incorporat en un dels mostradors de l'oficina d'atenció.

L'oficina d'atenció ciutadana de Drets Socials incorpora un servei de vídeo-interpretació en llengua de signes

query_builder   24 maig 2023 10:27

event_note Nota de premsa

L'oficina d'atenció ciutadana de Drets Socials incorpora un servei de vídeo-interpretació en llengua de signes

  1. La Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana arriba a un acord amb la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) per millorar l’atenció del col·lectiu amb aquesta nova eina


Les persones amb sordesa que vulguin demanar informació sobre els serveis que presta el Departament de Drets Socials o fer algun tràmit de manera presencial en l’Oficina d’Atenció Ciutadana dels serveis centrals de Barcelona (al passeig de Taulat 266-270) ho tenen ara una mica més fàcil.

L’oficina té una treballadora que domina la llengua de signes catalana, la llengua de signes espanyola i el sistema de signes internacional i, per tant, ja s’oferia atenció a les persones amb sordesa, però ara un acord entre la Direcció General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana i la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) ha permès ampliar l’atenció al col·lectiu mitjançant la incorporació d’un dispositiu de vídeo-interpretació que es diu Svisual.

El dispositiu svisual incorporat en un dels mostradors de l'oficina d'atenció.{"name":"2023/05/24/16/12/0540b735-3641-4ce8-9bc5-e69499d51f3d.jpeg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":228534}


Com funciona? Un dels mostradors d’atenció està dotat amb una pantalla extra, que està situada de cara a la persona usuària i dotada amb una webcam. Mitjançant aquesta pantalla, la persona usuària es comunica en llengua de signes amb un intèrpret de FESOCA, que també es comunica amb el treballador o treballadora de l’oficina amb qui està connectat amb uns auriculars. A la pantalla, a més de mostrar-se la imatge de l’intèrpret, també hi ha un espai xat, per si cal escriure alguna cosa.

El dispositiu es va posar en funcionament just abans de l’obertura de la convocatòria de la prestació d'atenció social a les persones amb discapacitat (ajuts PUA) per poder atendre tots els requeriments d’informació que es poguessin generar.

El servei està disponible sense necessitat de cita prèvia, en horari de 10 a 13 h de dilluns a divendres.

Aquesta mateixa eina també funciona a l’oficina d’atenció ciutadana de la Generalitat del carrer Sant Honorat de Barcelona.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia