Direcció General de Comunicació

Alumnat batxillerat

El Govern dota amb 27,5 milions d'euros les Unitats d'Escolarització Compartida per als tres propers cursos

query_builder   23 maig 2023 13:35

event_note Nota de premsa

El Govern dota amb 27,5 milions d'euros les Unitats d'Escolarització Compartida per als tres propers cursos

  1. Es tracta d’un servei adreçat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO amb necessitats educatives derivades de situacions socioeconòmiques i socioculturals especialment desfavorides
  2. Aquest curs hi ha 70 UEC distribuïdes per tot Catalunya

El Govern ha aprovat una dotació econòmica de 27.515.932 euros per contractar el servei de les unitats d’escolarització compartida (UEC), per als cursos 2023-2024, 2024-2025, 2025-2026.

Les unitats d’escolarització compartida són un servei adreçat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO amb necessitats educatives derivades de situacions socioeconòmiques i socioculturals especialment desfavorides o amb risc d’abandonament escolar prematur o fracàs escolar. El curs actual hi ha 70 UEC arreu de Catalunya amb un total de 1.225 places.

L'objectiu d'aquesta mesura és afavorir l'assoliment de les competències de l'etapa i garantir la continuïtat formativa dels alumnes, amb una metodologia que els motivi i reforci els aprenentatges, per retornar-los la confiança en les possibilitats d'èxit personal i evitar l'abandonament escolar. Les UEC ofereixen la possibilitat de seguir l’etapa d’ESO en un grup reduït, d’acord amb les corresponents adaptacions curriculars individualitzades. L’escolarització a la UEC comporta una escolarització compartida amb el centre docent on l’alumne/a estigui matriculat, dependrà d’aquest administrativament i acadèmicament.

A través de la diversificació curricular s’atén la vessant personal i social del jovent, i es promou el ple desenvolupament i la integració positiva en l’entorn social. Un suport d'acompanyament intensiu a través del disseny i la implementació de l'itinerari personal, educatiu i professional.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia