Direcció General de Comunicació

El Govern aprova finançar obres de millora de camins a les comarques del Segrià, el Pla d'Urgell i el Gironès

El Govern aprova finançar obres de millora de camins a les comarques del Segrià, el Pla d'Urgell i el Gironès

query_builder   5 octubre 2010 14:26

event_note Nota de premsa

El Govern aprova finançar obres de millora de camins a les comarques del Segrià, el Pla d'Urgell i el Gironès

 
  • Aquestes actuacions suposaran un inversió total de més d’1,2 milions d’euros
 
El Govern ha aprovat avui el finançament del projecte per al condicionament i millora del camí de Vilanova de la Barca a Bellvís (Segrià i Pla d’Urgell) i de diversos camins al terme municipal de Llagostera (Gironès). En aquests projectes hi participen, a més del Departament d’Agricultura i Acció Rural, els ajuntament de Bellvís i Llagostera, respectivament.

El projecte de condicionament i millora del camí de Vilanova de la Barca a Bellvís inclou la millora del ferm, els desguassos i elements de seguretat d’aquest camí, a més de donar accés a nombroses explotacions agràries i parcel·les de cultiu.

La longitud total del camí és de 6,1 quilòmetres i actualment es troba en un estat de conservació deficient que dificulta el trànsit normal lligat a les explotacions agrícoles i ramaderes, així com als vehicles que l’utilitzen com a drecera entre els dos nuclis de població. També cal destacar que el camí discorre per una zona de regadiu de la Comunitat de Regants del Canal d’Urgell i interfereix en diverses estructures de reg.

Aquesta actuació suposarà una inversió de 1.103.786 euros, dels quals 1.067.940 euros aniran a càrrec del Govern i la resta, 35.846 euros, aniran a càrrec de l’Ajuntament de Bellvís.

Pel que fa a l’arranjament de diversos camins del terme municipal de Llagostera, aquest projecte consisteix en l’ampliació de dos ponts ja existents sobre les rieres de la Resclosa i la Banyaloca, per tal de deixar-los amb una amplada de 5 metres útils al trànsit.

El pas actual d’aquests dos ponts és de 3,5 metres, insuficient per garantir l’accés de la maquinària agrícola, com les recol·lectores, tractors amb maquinària suspesa o arrossegada, camions, etc. Així mateix, tampoc hi ha garanties suficients sobre la resistència actual de l’estructura d’aquests ponts.

Aquesta actuació suposarà una inversió de 120.000. euros, dels quals 78.000 euros –que corresponen al 65% del cost total de l’obra– són a càrrec del Govern. El 35% restant, 42.000 euros, constitueixen l’aportació de l’Ajuntament de Llagostera.
`