Direcció General de Comunicació

El Govern segueix treballant per millorar el subministrament d'aigua a les Terres de l'Ebre

El Govern segueix treballant per millorar el subministrament d'aigua a les Terres de l'Ebre

query_builder   5 octubre 2010 14:29

event_note Nota de premsa

El Govern segueix treballant per millorar el subministrament d'aigua a les Terres de l'Ebre

 
  • Les millores formen part del conjunt d’actuacions previstes en el conveni signat el passat mes de març pel Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, el Departament de Medi Ambient i Habitatge i l’Agència Catalana de l’Aigua
  • S’hi invertiran prop de 7 milions d’euros, que comportaran la construcció de set dipòsits, quatre estacions de bombament i prop de 9 quilòmetres de canonades
  • Les obres formen part del Pla de Restitució, que pretén assegurar la seguretat i l’abastament a les Terres de l’Ebre
 
El Govern de la Generalitat ha impulsat avui la millora del subministrament d’aigua a diverses localitats de les Terres de l’Ebre, per garantir així la disponibilitat d’aigua durant els treballs de descontaminació del meandre de Flix. L’aprovació d’aquest acord farà possible iniciar el desenvolupament dels projectes esmentats i començar la recerca de terrenys per iniciar les obres.
 
Aquestes actuacions, que tindran un cost proper als 7 milions d’euros, consistiran en la construcció de set nous dipòsits d’aigua, quatre estacions de bombament i prop de nou quilòmetres de canonades, que beneficiaran un total de 93.000 habitants de tretze localitats de les Terres de l’Ebre:
 
 
  • Projecte constructiu d’ampliació, abastament i potabilitzadora per a la Mancomunitat de la Pobla de Massaluca, Vilalba i els Arcs, i Batea (POVIBA), al terme municipal de la Pobla de Massaluca (Terra Alta).
  • Projecte constructiu de nou dipòsit de 250 m3 a Aldover (Baix Ebre).
  • Projecte constructiu de nou dipòsit de 300 m3 a Xerta (Baix Ebre).
  • Projecte d’obra per a la construcció de nou dipòsit regulador de 2.000 m3 per a l’abastament d'Ascó (Ribera d'Ebre).
  • Projecte d'obra per a la construcció de treballs de millora al dipòsit regulador per a l’abastament de Benissanet (Ribera d'Ebre).
  • Projecte d’obra per a la construcció de nou dipòsit de regulació de 850 m3 per a l’abastament de Falset (Priorat).
  • Projecte d'obra per a la construcció de nou dipòsit regulador de 700 m3 per a l’abastament de Ginestar (Ribera d'Ebre).
  • Projecte d'obra per a la construcció de nou dipòsit regulador de 1.800 m3 i conduccions associades per a l’abastament de Móra d'Ebre, als termes municipals de Móra d'Ebre i Benissanet (Ribera d'Ebre).
  • Projecte d’obra per a la construcció de millores a la xarxa en alta (telecontrol) a Rasquera (Ribera d'Ebre).
  • Projecte d’obra per a la construcció de la millora de la xarxa d’abastament en alta de Tivenys (Baix Ebre).
  • Projecte d’obra per a la construcció de nou dipòsit regulador de 300 m3per a l’abastament de Tivenys (Baix Ebre).
  • Projecte d’obra per a la construcció de la connexió entre els dipòsits de Residència i Mig Camí, al terme municipal de Tortosa (Baix Ebre).
  • Projecte d’obra per a la construcció de l’equipament dels pous del Rastre i conducció fins al dipòsit de Residència, al terme municipal de Tortosa (Baix Ebre).
 
 
Les mesures esmentades formen part del conveni signat el passat mes de març entre el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, el Departament de Medi Ambient i Habitatge i l’Agència Catalana de l’Aigua per a la programació, execució i finançament de les actuacions del Pla de restitució territorial associat a les obres de descontaminació a l’embassament de Flix. Amb aquest acord, es pretén garantir el subministrament d’aigua de qualitat a més de 185.000 persones.
 
El Pla de Restitució, un cop estigui totalment desenvolupat, suposa una inversió total de més de 57 milions d’euros. La finalitat d’aquest pla és assegurar, en qualsevol circumstància, la seguretat i l’abastiment dels municipis de les comarques del Baix Ebre, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, que es troben a menys de 15 quilòmetres del riu Ebre, aigües avall del municipi de Flix.
 
D’aquesta manera, tot i que els treballs de descontaminació s’estan executant sota les màximes mesures de seguretat, es garanteix que cap municipi de la zona es veurà afectat, fins i tot en el cas improbable que es produeixin incidències durant el desenvolupament dels treballs.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia