Agència Catalana de l'Aigua

Depuradora de Tossa de Mar.

Es duran a terme estudis similars en altres punts de la Costa Brava i la Costa Daurada

L'ACA estudia la recàrrega d'aqüífers amb aigua regenerada a la comarca de la Selva

query_builder   25 maig 2023 10:00

event_note Nota de premsa

Es duran a terme estudis similars en altres punts de la Costa Brava i la Costa Daurada

L'ACA estudia la recàrrega d'aqüífers amb aigua regenerada a la comarca de la Selva

  1. S'ha adjudicat, per un import proper als 42.000 euros, un contracte per analitzar l'aportació d'aigua regenerada des de la depuradora de Tossa de Mar a l’aqüífer al·luvial de la baixa Costa Brava
  2. Actualment només es reutilitza el 5% del cabal generat a la planta i la resta es condueix al mar
  3. L'ACA preveu, en els propers sis anys, incrementar la producció d'aigua regenerada, passant dels 70 als 120 hm3

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat el contracte per avaluar la possibilitat de recarregar l'aqüífer al·luvial de la baixa Costa Brava amb aigua regenerada, provinent de la depuradora de Tossa de Mar, a la comarca de la Selva.

Detall de la depuradora de Tossa de Mar, a la comarca de la Selva.
Detall de la depuradora de Tossa de Mar, a la comarca de la Selva.
{"name":"2023/05/24/13/08/963b063c-f886-46fb-85a6-c3c119d94fae.jpg","author":"ACA","type":"0","location":"0","weight":158490}

El contracte, adjudicat per un import proper als 42.000 euros, pretén elaborar un estudi d'alternatives per a determinar la millor ubicació i el sistema més adient i eficient per a realitzar una recàrrega de l’aqüífer al·luvial de la baixa Costa Brava (massa d’aigua 15) amb aigua regenerada de la depuradora de Tossa de Mar, atès que actualment només es reutilitza un 5% de l’aigua depurada i la resta del volum depurat es condueix al mar.

L'estudi pretén conèixer la capacitat de l’aqüífer per emmagatzemar aigua, esbrinar la ubicació idònia per a fer la recàrrega, esbrinar el millor sistema per aquesta finalitat i que s’ajusti de manera més adequada a les característiques hidràuliques i geològiques de l’aqüífer i, finalment, decidir la solució més adient de recàrrega, tenint en compte les altres fonts de subministrament d’aigua potable que disposa el municipi de Tossa de Mar.

És previst que l’ACA dugui a terme, en els propers mesos, altres estudis similars per a estudiar aquesta possibilitat en altres zones de la Costa Brava i la Costa Daurada.

Doblar la capacitat d'aigua regenerada

L'ACA preveu, en els propers sis anys, incrementar la producció d'aigua regenerada, passant dels 70 als 120 hm3. L'objectiu és passar de duplicar l'existència d'Estacions de Regeneració d'Aigua (ERA), passant de les 24 a les 40. Així, es passarà de reutilitzar el 10% del total de l'aigua depurada actual, a assolir el 20% en els propers sis anys. Es preveu una inversió de 120 milions d'euros en aquest període per assolir aquestes xifres.

1  

Imatges

Foto. Depuradora de Tossa de Mar.

Foto. Depuradora de Tossa de Mar. 5921856

Acció climàtica
Medi ambient
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia