1. A l’acte també hi han participat Olena Korzhykova, vicepresidenta de l’Associació de Programes Educatius Open Europe, i Halyna Artykh, comissària de l’exposició
Expo a Brussel·les sobre Ucraïna{"name":"2023/05/24/20/46/31e020ba-a5f7-46d9-9421-8efd44835c36.jpg","author":"Generalitat","type":"0","location":"0","weight":69277}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha participat en la presentació de l’exposició ‘La vida venç la mort. Ucraïna avui’, a l’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la Unió Europea.

Serret ha refermat el compromís català amb la fi de la guerra i amb la reconstrucció postconflicte. “No podem oblidar que la guerra a Ucraïna és un fet molt excepcional que ha d’acabar al més aviat possible”, ha dit la consellera Serret a la inauguració de l’exposició. “Podem veure l’esperança i la resistència del poble ucraïnès”, ha declarat. La consellera ha assenyalat que “l’art fa que les coses passin, fomenta el pensament crític i parla de les nostres millors qualitats d’empatia i resposta”.

“Des de l’inici de la invasió russa, totes les nostres mirades europees han estat posades a Ucraïna, per donar una resposta conjunta i eficaç”, ha explicat la consellera, i ha recordat que el Govern de la Generalitat “va condemnar des del primer moment la invasió i ha col·laborat amb les autoritats ucraïneses establertes a Barcelona per oferir l’ajuda humanitària necessària”. “Ha arribat el moment d’avançar”, ha dit Serret: “Ucraïna pot comptar amb el suport i l’experiència d’Europa per preservar la seva democràcia i sobirania, i ajudar-la en el procés d’adhesió a la Unió Europea”. En aquest sentit, el Govern de Catalunya es va adherir fa unes setmanes a l’Aliança Europea per la Reconstrucció d’Ucraïna.

L’ambaixador i cap de la Missió d’Ucraïna a la Unió Europea, Vsevolod Chentsov, ha remarcat que “amb la cooperació amb ciutats i regions podem aconseguir grans coses, i aviat podrem reconstruir Ucraïna, més forta i més resistent”. “Europa i Ucraïna emergiran gràcies al vostre cor”, ha assegurat, i ha recordat que “necessitem la vostra ajuda per sortir-nos-en”.

A la visita de l’exposició també hi ha assistit la vicepresidenta de l’Associació de Programes Educatius Open Europe, Olena Korzhykova; la comissària de l’exposició, Halyna Artykh; i el delegat del Govern de Catalunya davant la Unió Europea, Ignasi Centelles Santana. També hi han assistit la vicepresidenta d’Occitània, Nadia Pellefigue, i la directora general d’Administració Digital de la Generalitat, Núria Espuny i Salvadó.

Expo Ucraïna a Brussel·les{"name":"2023/05/24/20/47/024bea21-5a43-4f4b-ab7f-5f52635ea237.jpg","author":"Generalitat","type":"0","location":"0","weight":82266}


Art contra la guerra

La mostra ‘La vida venç la mort. Ucraïna avui’, que es podrà visitar fins al 16 de juny a l’Espai Catalunya Europa, és un recull d’obres d’artistes ucraïnesos que, amb el traç dels seus pinzells i en línia amb les últimes tendències en arts visuals, il·lustren tant la tragèdia de la guerra com l’esperança de la lluita per la seva vida i la llibertat d’Ucraïna.

La mostra ha estat organitzada juntament amb l’Associació Catalana de Programes Educatius Open Europe. L’exposició ha estat creada amb el suport de Pictoric Illustrators Club, una comunitat d’il·lustradors, artistes i dissenyadors gràfics ucraïnesos que crea projectes internacionals, amb la participació d’artistes de diversos països, per promoure la il·lustració contemporània d’alta qualitat a Ucraïna i a l’estranger.

2  

Imatges

Inauguració exposició Ucraïna a Brussel·les

Inauguració exposició Ucraïna a Brussel·les 68856

Expo Brussel·les Ucraïna

Expo Brussel·les Ucraïna 82755