Polítiques Digitals

La directora General d'Administració Digital, Núria Espuny, durant la seva intervenció a l'acte UserCentriCities Summit.

Telecomunicacions i Transformació Digital

Catalunya lidera el rànquing europeu de serveis digitals públics centrats en les persones

query_builder   25 maig 2023 16:40

event_note Nota de premsa

Telecomunicacions i Transformació Digital

Catalunya lidera el rànquing europeu de serveis digitals públics centrats en les persones

  1. Catalunya és un 87% "user-centric", segons dades de la xarxa europea que estudia la proximitat de les administracions digitals amb la ciutadania

La Generalitat de Catalunya, que participa en la xarxa europea UserCentriCities a través de la Direcció General d'Administració Digital, lidera el rànquing europeu d’administracions que centren les seves polítiques digitals en les persones; així ho determina l’estudi "The 2023 State of UserCentriCities".

Catalunya obté la màxima puntuació en diversos àmbits, com ara habilitats, ecosistema, seguretat i privacitat, reducció de la burocràcia o prestació de serveis digitals, i passa d’estar en la quarta posició a encapçalar la llista de regions europees.

La directora general d'Administració Digital, Núria Espuny ha presentat l'estratègia catalana de disseny de serveis, així com la "Guia de Serveis Digitals", en el marc de la UserCentriCities Summit, que té lloc els dies 25 i 26 de maig a Brussel·les.

En la cimera, Espuny ha participat, a més, en la taula rodona "UserCentriCities: Putting Citizens at the Centre" (UserCentriCities: Posant la ciutadania al centre, en català), on ha subratllat la importància de la interoperabilitat en la prestació de serveis centrats en les persones i la intel·ligència col·lectiva: "la clau està a fer una cocreació dels serveis digitals, treballant braç a braç amb la ciutadania des del minut zero".

Per a la directora, presentar la guia a Europa "és una mostra més del compromís del Govern amb els serveis públics digitals" i liderar el rànquing europeu en aquest àmbit "és un reconeixement a la feina feta que ens esperona a continuar treballant en la línia de l'estratègia de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital".

Què és UserCentriCities

La xarxa de ciutats i de regions europees, UserCentriCities, parteix d'un projecte cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea, i té com a objectiu compartir i generar recursos útils per a les administracions que volen prestar serveis digitals centrats en les persones usuàries.

La trobada que se celebra aquests dies és l’espai escollit per presentar l'informe "The 2023 State of UserCentriCities". L'informe, elaborat d’acord amb un sistema d’indicadors (Benchmarking Dashboard), analitza les dades recollides per la xarxa i ofereix una visió general de 21 autoritats locals en comparació amb 41 indicadors inspirats en la Declaració d'administració electrònica de Tallinn de 2017.

Enguany es classifiquen les ciutats i regions segons el seu rendiment. La publicació conté informació molt útil sobre les àrees on les ciutats i les regions funcionen millor i també mostra els reptes pendents.  

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia