Recerca i Universitats

Presa de possessió del rector de la Universitat de Lleida (UdL)

Presa de possessió del rector de la Universitat de Lleida (UdL)

El Conseller Nadal aposta pel futur del Parc Científic de Lleida com a gran hub de recerca i innovació en l'àmbit agroalimentari

query_builder   25 maig 2023 16:10

event_note Nota de premsa

Presa de possessió del rector de la Universitat de Lleida (UdL)

El Conseller Nadal aposta pel futur del Parc Científic de Lleida com a gran hub de recerca i innovació en l'àmbit agroalimentari

  1. El conseller de Recerca i Universitats també subratlla el "pas endavant" que significa la inversió de 51 milions en infraestructures universitàries, així com el pla de xoc per al relleu generacional i contra la precarització
Presa de possessió del rector de la Universitat de Lleida (UdL){"name":"2023/05/25/15/35/29ff1fb0-851c-4ac6-a58c-f774adcae694.jpeg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":446923}


El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha posat en valor Lleida “com a referent mundial en els temes agroalimentaris, tant en l’àmbit acadèmic i de la recerca que es fa a la Universitat de Lleida, com en l’àmbit de la producció i de l’empresa”.

El titular del Departament de Recerca i Universitats ha assegurat que en aquesta línia “la voluntat del Govern” és que el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida “incrementi la seva activitat i esdevingui un gran hub de recerca i innovació de l’àmbit agroalimentari”. Així, ha destacat la voluntat de millorar-ne el finançament del parc i també ha subratllat la necessitat d’incrementar la seva connexió amb el teixit empresarial i les col·laboracions público-privades. Paral·lelament, el conseller Nadal s’ha referit a la millora, en els pròxims anys, del finançament del Govern al centre Agrotecnio, centre CERCA de recerca estratègica en agroalimentació.

El conseller de Recerca i Universitats també ha subratllat el “pas significatiu de millora” que significa la inversió de 51,2 milions d’euros a les universitats públiques catalanes per a inversions en infraestructures i equipaments, un finançament que significa 15 milions més respecte al pressupost de l’any passat.

Aquesta inversió permetrà la reposició, adaptació i millora dels espais, així com actuacions de millor de l’eficiència energètica i en l’àmbit informàtic i tecnològic i, singularment, podria permetre alguna obra nova o alguna actuació excepcional o d’emergència. A més, per Nadal, “aquest pas endavant només tindrà sentit si té continuïtat a l’alça”.

L’augment del pressupost destinat a les universitats públiques catalanes també ha permès la posada en marxa d’un nou pla de xoc per al relleu generacional i contra la precarització, amb un finançament global inicial a tres anys de 65 milions d’euros, 15 milions dels quals ja s’han transferit a les universitats per tal d’afavorir la contractació de més 800 places de professorat a temps complet, així com per millorar les plantilles de personal tècnic, de gestió, i d’administració i serveis.

Nadal ho ha dit avui en l’acte de presa de possessió del rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy Llorens. Puy, que ha ocupat el càrrec de rector des del 22 de maig de 2019, ha estat reelegit per un segon mandat.

En el seu discurs el rector ha subratllat la il·lusió per “la nova oportunitat per seguir transformant aquesta universitat sense deixar ningú enrere”. El rector Puy ha reivindicat el paper de la UdL com a motor de canvi en el territori i de lideratge de la recerca i la innovació que realitza en relació amb el sector agroalimentari.

Jaume Puy Llorens és el quart rector de la UdL. Nascut a Valls de Torroella (Bages) l’any 1956, és Doctor en Química per la Universitat de Barcelona (UB), catedràtic de Química a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), responsable del Servei d'Anàlisi Elemental de la Universitat de Lleida (UdL) des de 2006, i ha contribuït a donar servei a grups de recerca i empreses de l'entorn.

1  

Imatges

Presa de possessió del rector de la Universitat de Lleida (UdL)

Presa de possessió del rector de la Universitat de Lleida (UdL) 446923

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia