Protecció Civil

Comissió de Plans d'Autoprotecció

La Patum i els concerts de Beyoncé i Coldplay entre els 39 nous plans d'autoprotecció homologats avui per Protecció Civil de la Generalitat

query_builder   26 maig 2023 10:43

event_note Nota de premsa

La Patum i els concerts de Beyoncé i Coldplay entre els 39 nous plans d'autoprotecció homologats avui per Protecció Civil de la Generalitat

  1. Del total de PAU homologats, 11 corresponen a activitats temporals i 28 a establiments industrials, proves esportives, un hospital, centres educatius i hipermercats, entre d’altres
  2. La majoria corresponen a les comarques de Barcelona (24), seguit de Tarragona (7), Girona (4) i de la Catalunya Central, Lleida, Penedès i Alt Pirineu, amb un pla homologat respectivament
  3. 13 plans d’autoprotecció no s’han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos


La Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya ha homologat avui 39 nous Plans d’Autoprotecció entre els quals destaquen els plans dels concert de la cantant Beyoncé i del grup Coldplay. També s’han homologat plans d’indústries de risc químic, altres concerts, festivals populars, el de la hipermercats, hotels, centres educatius i el de la 43ª edició de la Cursa del Corte Inglés, entre d’altres.


A la Comissió hi ha participat el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado, que ha presidit la reunió per delegació de la directora general; la subdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé; el sots-director general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández per delegació la directora general d’Indústria; i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció.


La reunió d’aquest divendres ha estat la cinquena del 2023 i la 22ena reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va reunir per primera vegada el març de 2021), creada per agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció i que ha permès reduir de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.


Els 39 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 595 homologats a les anteriors reunions de la Comissió des del seu començament al març del 2021 fins avui, de manera que deixen un total de 634 plans d’autoprotecció homologats.



Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, concerts, centres comercials, concerts, preses, línies ferroviàries, entre altres


Per vegueries, els 39 Plans d’Autoprotecció (PAU) que s’han homologat avui pertanyen a:


Barcelona: 24

Catalunya Central: 1

Camp de Tarragona: 7

Girona: 4

Lleida: 1

Penedès: 1

Alt Pirineu: 1


Entre els plans homologats, la majoria corresponen a activitats no temporals (28) i 11 corresponen a activitats temporals.


Pel que fa a les activitats no temporals hi ha 4 establiments afectats per la normativa d’accidents greus; 2 instal·lacions amb substàncies perilloses en quantitats importants; 1 instal·lació amb líquids refrigerants; 1 instal·lació industrial amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importants; 1 centre destinat a la producció d’energia elèctrica; 1 instal·lació nuclear o radioactiva; 2 línies ferroviàries de transport metropolità; 1 infraestructura hidràulica (presa); 3 edifici de concurrència pública; 2 grans superfícies – hipermercats; 1 activitat residencial pública (hotel); 1 establiment d'ús sanitari (hospital); 2 edificis d’oficines; 3 establiments d'ús docent; 1 càmping (risc incendi forestal); i 1 edifici d’importància estratègica (centre de coordinació de FGC): 1

Quant a les activitats temporals, els 11 PAU corresponen a 2 esdeveniments en espais delimitats; 1 esdeveniment esportiu; 6 festivals concert; i 1 festivitat popular.

Entre els PAU homologats avui, destaquen els de la Patum de Berga 2023, els dels concerts de la cantant Beyoncé i del grup Coldplay; el de l’Hospital del Mar; el de la central nuclear Vandellòs I; els de les línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya Barcelona – Vallès i Llobregat – Anoia i el Palau Firal i de Congressos de Tarragona i la Tarraco Arena Plaça.

Entre aquestes homologacions, en 4 casos s’ha fet una homologació parcial per la necessitat d’implantar algunes accions de millora per a situacions de risc o emergència greus concretes.


Plans no homologats

A la Comissió d’avui s’han informat també 13 PAU no homologats. Per vegueries els plans que no s’han homologat corresponen a:


Barcelona: 6

Camp de Tarragona: 1

Girona: 3

Catalunya Central: 2

Penedès: 1


Per tipologia, només 2 corresponen a activitats temporals (1 esdeveniment en espai delimitat i 1 esdeveniment esportiu), i 11 a activitats no temporals.

Entre els 11 plans no homologats d’activitats no temporals destaquen 3 establiments afectats per la normativa d’accidents greus; 1 instal·lació amb substàncies perilloses en quantitats importants; 1 instal·lació industrial amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importants; 2 grans superfícies – hipermercats; 3 hotels; i 1 port esportiu.

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia