Salut

Activitat comunitària de fisioteràpia al CAP Vilafranca Nord.

Salut incorpora 63 fisioterapeutes a l'atenció primària de la regió Metropolitana Sud

query_builder   26 maig 2023 11:30

event_note Nota de premsa

Salut incorpora 63 fisioterapeutes a l'atenció primària de la regió Metropolitana Sud

  1. El seu objectiu és prevenir malalties musculoesquelètiques, reduir el consum de fàrmacs i millorar l’autonomia
  2. Aquest nou servei s’adreça a les persones amb trastorns musculoesquelètics crònics de baixa complexitat i persones amb prefragilitat i fragilitat


Activitat comunitària de fisioteràpia al CAP Vilafranca Nord.{"name":"2023/05/26/11/06/c74fbd27-62e4-495e-a6ec-eae22f825d69.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":3077162}

El Departament de Salut està incorporant la figura del fisioterapeuta en tots els equips d’atenció primària de Catalunya. Des del mes de desembre, quan es va començar a introduir aquest nou professional als Centres d’Atenció Primària (CAP), ja s’han incorporat els 63 fisioterapeutes previstos a la regió sanitària Metropolitana Sud. Així, en aquests moments hi ha 11 fisioterapeutes als CAP de l’Alt Penedès i el Garraf, i 52 als del Baix Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat.

La incorporació d’aquesta figura té per objectiu promoure i millorar l'autonomia de la persona atesa, prevenir malalties musculoesquelètiques i reduir el consum de medicaments. Els professionals se centraran, principalment, en atenció comunitària i, especialment, en les patologies d'alta prevalença i baixa complexitat, com ara dolors cervicals, de genolls, de maluc i d'espatlla, així com en la prevenció de la discapacitat en persones amb alteracions del funcionament i en situació de prefragilitat o risc de fragilitat.

Els fisioterapeutes s’integren en equips d’atenció primària (EAP) multidisciplinaris i desenvolupen la seva tasca en col·laboració amb la resta de membres dels equips, coordinant-se amb els serveis de rehabilitació i altres agents comunitaris i serveis que participen en el procés assistencial. D’aquesta manera, es presta una atenció més completa a les necessitats dels pacients i es millora de la qualitat global del procés assistencial.

L’atenció a aquests problemes de salut es fa de forma multidisciplinària mitjançant activitats grupals i tallers, a través de la derivació per part del metge de capçalera.

Barcelona, 26 de maig de 2023

2  

Imatges

Activitat comunitària de fisioteràpia al CAP Vilafranca Nord.

Activitat comunitària de fisioteràpia al CAP Vilafranca Nord. 3077162

Detall d'un dels exercicis de l'activitat comunitària de fisioteràpia al CAP Vilafranca Nord.

Detall d'un dels exercicis de l'activitat comunitària de fisioteràpia al CAP Vilafranca Nord. 2206670

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia