Territori

foto mini

Nomenat el nou director de l'Observatori de l'Ebre

query_builder   26 maig 2023 15:07

event_note Nota de premsa

Nomenat el nou director de l'Observatori de l'Ebre

  1. Fundat el 1904 per la Companyia de Jesús i integrat a la Universitat Ramon Llulldes de 1991, l’Observatori té una llarga tradició en matèria d’observació geofísica, i ha acumulat un gran fons documental de gran rellevància científica


foto{"name":"2023/05/26/15/05/1cb7d1af-22a7-49ec-a75b-ccccb0fcd207.JPG","author":"Observatori Ebre","type":"0","location":"0","weight":848368}


El patronat de la Fundació Observatori de l’Ebre ha nomenat avui com a nou director de l’ens a Pere Quintana Seguí, en substitució de David Altadill Felip. Quintana era cap de la línia de recerca en Hidrologia Física i Canvi Climàtic de l’Observatori des de l’any 2008.

L’Observatori de l’Ebre és una fundació sense ànim de lucre dedicada a l’estudi de fenòmens geofísics. Fou creat el 1904, amb una llarga tradició en matèria d’observació geofísica i ha acumulat un gran fons documental. L’objectiu de la fundació és la gestió, promoció, foment i desenvolupament de l'Observatori de l’Ebre de Roquetes (Baix Ebre).

Des de 1991 és un centre integrat a la Universitat Ramon Llull (URL) que desenvolupa tasques de recerca i estudis de doctorat. Aquesta instal·lació destaca en la recerca, observació i estudi en els camps de la relació entre fenòmens solars i terrestres, la meteorologia i la geofísica, especialment en l’estudi dels impactes del canvi climàtic sobre el cicle hidrològic continental i dels impactes de l’activitat solar en el camp magnètic i la ionosfera terrestres.

El nou director, el doctor Pere Quintana, és expert en modelització hidrològica i en la seva aplicació en l’estudi del cicle hidrològic continental, de la sequera, dels recursos hídrics, els impactes del canvi climàtic i la relació entre l’home i el cicle de l’aigua. És autor de 41 articles en revistes científiques internacionals i ha participat en 14 projectes i contractes de recerca nacionals i internacionals. És membre del Grup d’Experts en Canvi Climàtic a Catalunya i va coordinar l’equip de Sequeres i Recursos Hídrics del programa internacional HyMex. Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (UB), és màster i doctorat per la Université Paul Sabatier de Toulouse.

Una institució centenària

Les estacions sísmiques i meteorològiques de l’Observatori de l’Ebre són les més antigues de Catalunya en actiu, com també ho son la majoria de la resta dels seus sensors de registres geofísics. Fruit de la seva llarga trajectòria, l’Observatori ha acumulat un gran patrimoni científic i un extens fons cartogràfic.

La Fundació Observatori de l’Ebre forma part del sector públic de la Generalitat i el seu patronat està presidit pel conseller de Territori, Juli Fernàndez, atès que es troba adscrita a aquest Departament.

El patronat està format pels ajuntaments de Roquetes i Tortosa, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la Diputació de Tarragona, l’Institut Geogràfic Nacional, el Departament de Recerca i Universitats, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).


1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 848368

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 159788

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia