Protecció Civil

Activat el PLASEQCAT per una fuita d'amoníac líquid en una empresa de Sant Vicenç dels Horts

query_builder   26 maig 2023 14:25

event_note Nota de premsa

Activat el PLASEQCAT per una fuita d'amoníac líquid en una empresa de Sant Vicenç dels Horts

  1. Hi ha hagut 4 persones afectades, 2 que han estat traslladades menys greus a l’Hospital de Sant Boi per part del SEM i 2 que han resultat altes in situ

Protecció Civil de la Generalitat informa que s'ha activat el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d'ALERTA per un accident a l'empresa Ta-Tung Platos Precocinados SL ubicada a l'Avinguda de Torrelles de Llobregat de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) per fuita d'amoníac.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut a les 10.47 hores una trucada alertant d’una fuita d’amoníac en estat líquid a l’avinguda de Torrelles, a Sant Vicenç dels Horts i ràpidament s’ha avisat els cossos operatius.

Els Bombers de la Generalitat han activat un total de 10 dotacions, entre les quals dos Furgons de Risc Químic (FRQ), el Grup d’Incidents Tecnològics (GRIT) i la unitat sanitaritzada del Grup de Suport Operatiu, conjunta amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

En arribar a l’empresa, els Bombers han evacuat la nau i han valorat els riscos que hi havia a l’interior, assegurant-se que no en quedés ningú. Els Bombers han comprovat, en primera instància, que tal com indicaven els tècnics de manteniment de l’empresa sinistrada, la clau de pas que donava a la canonada de purga que fuitava estava tancada.

Per ara, Bombers treballa amb tres binomis preparats per accedir amb seguretat a l’interior de la nau i valorar com treballar sobre el vessament de 6m2 d’amoníac líquid, per tal de retornar a la normalitat. Les naus contigües a l’empresa sinistrada estan confinades, tot i que poden continuar amb normalitat la seva activitat.

Per part del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), s’han mobilitzat 6 unitats que han atès 4 afectats, 2 trasllats menys greus a l’Hospital de Sant Boi i 2 altes in situ.

També han actuat Mossos d’Esquadra i Policia Local.

S’han confinat dues empreses situades al costat per precaució sense que hi hagi hagut afectació a l’exterior.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia