Esport

sge

Esportcat augmenta en 1,5 milions d'euros l'ajut a clubs esportius i hi destinarà 4,5 milions d'euros

query_builder   26 maig 2023 15:49

event_note Nota de premsa

Esportcat augmenta en 1,5 milions d'euros l'ajut a clubs esportius i hi destinarà 4,5 milions d'euros

  1. La dotació econòmica s’incrementa un 50% respecte l’any anterior, puja la partida per l’esport femení i s’amplia per primera vegada a categories inferiors amb una nova línia de suport
  2. El període de sol·licitud s’obre avui i acabarà el 8 de juny
  3. Anna Caula i Paretas, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, remarca la responsabilitat d’Esportcat per fer un “acompanyament global amb mirades més àmplies”
sge{"name":"2023/05/26/15/46/f40e1424-c512-4f1f-a604-983b7092314e.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":989265}

Esportcat ha presentat, aquest migdia, en una reunió telemàtica amb clubs esportius catalans, els detalls de la convocatòria de subvencions per a la participació de clubs esportius federats en competicions oficials, a través de la qual es destinaran 4,5 milions d’euros. La partida augmenta 1,5 milions d’euros respecte l’any anterior i té com a objectiu arribar a més equips catalans, en especial als clubs femenins. Enguany, es preveu donar a suport a unes 230 entitats, una xifra que es multiplica per cinc respecte als equips beneficiats el 2021.

Durant la trobada, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas, ha remarcat la responsabilitat d’Esportcat per fer un “acompanyament global amb mirades més àmplies”. En aquest sentit, ha insistit que, amb l’ajut, “reafirmem l’aposta per l’esport femení”. “Com hem dit moltes vegades, som la legislatura de l’esport femení, i això és una passa més de tot el camí que estem traçant”, ha remarcat.

Tot i que, posteriorment, el personal tècnic del Consell Català de l’Esport ha exposat, al detall, totes les novetats de la subvenció, Caula ha posat en valor l’increment pressupostari, amb el qual es busca reforçar “el treball diari i extraordinari que feu els clubs, el secret de l’esport català”. També, segons ha apuntat, per “ser més útils” com a Esportcat i poder donar “més solucions”.

Una de les principals novetats de l’ajut d’enguany és que, per primera vegada, s’amplia a clubs de categories inferiors. El cinquè programa “Esport base” està destinat a equips que han participat, per mèrits propis, en campionats estatals de categories de formació. “Més línies que sorgeixen de l’escolta activa amb tots vosaltres, de les sinergies establertes”, ha compartit Caula. “Reafirmem, també, l’esport de base, potenciant la idea d’esport circular. I és que una cosa és conseqüència de l’altra”, ha compartit.

La convocatòria d’enguany presenta els següents ajuts:

  1. Programa P1. Suport a la participació en competicions d'esport femení (programa “Entre totes, tot”) de modalitats que tenen una competició regular femenina o mixta (lliga).
  2. Programa P2. Suport a la participació en competicions internacionals oficials (programa “Catalunya al món”) que figurin en calendaris de la corresponent federació internacional.
  3. Programa P3. Suport als equips que han ascendit a categories estatals (programa “Ascensos”) de modalitats que tenen una competició regular femenina, masculina o mixta (lliga).
  4. Programa P4. Suport als equips que han excel·lit la temporada anterior en les màximes categories estatals (programa “Excel·lència”) de modalitats que tenen una competició per clubs femenina, masculina o mixta.
  5. Programa P5. Suport als equips que han disputat fases finals en categories inferiors a l'absoluta en campionats o lligues estatals (programa “Esport base”) de modalitats que tenen una competició per clubs femenina, masculina o mixta amb classificació prèvia. 

“Més ajuts, més equips, més territori”

L’ajut s’emmarca en l’eslògan “Més ajuts, més equips, més territori” i treballa perquè els clubs puguin dotar-se de més eines per seguir treballant diàriament. En una primera trobada fa unes setmanes amb presidents i gerents de les entitats, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física va insistir que els clubs “són el motor” de tot el teixit esportiu català, ja que, amb la seva tasca diària, “potencien el talent català”.

La trobada d’avui ha reunit més de 150 clubs de tot Catalunya i ha servit per aprofundir en els requeriments tècnics per realitzar correctament la sol·licitud, que es pot fer a partir d’avui.

Tal com estableixen les normatives de la convocatòria publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), les activitats objecte de subvenció dels programes P1, P2 i P3 s'han de dur a terme entre l'1 d'agost de 2022 i el 30 de setembre de 2023, excepte les de la modalitat de patinatge artístic xous del programa P2, que s'han de dur a terme entre l'1 d'abril de 2022 i el 31 de desembre de 2022. Les activitats objecte de subvenció dels programes P4 i P5 s'han de dur a terme entre l'1 d'agost de 2021 i el 30 de setembre de 2022.

El termini de presentació de sol·licituds és de 10 dies hàbils –fins dijous 8 de juny a les 23.59h-. Les sol·licituds s'han de presentar únicament per via telemàtica a través de Tràmits gencat, a l'adreça tramits.gencat.cat del Departament de la Presidència, utilitzant el sistema de signatura electrònica. El formulari per demanar l'ajut es troba en aquest enllaç.

El procediment de concessió és de concurrència no competitiva. D’altra banda, el primer pagament de la subvenció, en concepte de bestreta, es farà per un import equivalent al 80% de la subvenció concedida, i el 20% restant es farà un cop s'hagin justificat adequadament les actuacions subvencionades.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia