· Tapava amb la mà la matrícula de la motocicleta quan passava per un radar ubicat entre les poblacions de Matadepera i Sabadell

· També se l’ha denunciat administrativament per irregularitats del vehicle i per no mantenir la llibertat de moviments en la conducció

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió de Trànsit de la Comissaria General de Mobilitat han denunciat en tretze ocasions el conductor d’una motocicleta per tapar la matrícula de la seva motocicleta quan passava per davant d’un radar situat entre Matadepera i Sabadell. Aquest comportament s’ha repetit en diverses ocasions entre els mesos de març i maig d’enguany.

La investigació va començar arran d’una comunicació del Servei Català de Trànsit a partir de les imatges captades per la càmera d’un radar situat a la carretera BV-1248. A les imatges s’hi apreciava com el conductor d’una motocicleta tapava de manera voluntària amb la seva mà esquerra la matrícula just al moment de passar pel davant del radar mentre cometia una infracció per excés de velocitat.

La mateixa acció es va captar en tretze ocasions entre el 16 de març i el 5 de maig amb el mateix conductor i vehicle com a protagonistes. La finalitat evitar que el radar captés la infracció per excés de velocitat amb l’ocultació de la matrícula.

De l’anàlisi de les imatges, contrastades amb les gestions d’investigació que es van dur a terme posteriorment, els agents van poder identificar plenament la motocicleta infractora. Com a curiositat cal destacar que la matrícula tenia unes dimensions no reglamentàries. A partir d’aquesta identificació, el Grup de Recerca i Documentació dels Mossos va centrar la investigació en la localització del conductor i de la motocicleta.

Aquesta investigació va donar els seus fruits el 16 de maig quan els investigadors van localitzar la motocicleta a Sabadell. Els agents van denunciar el conductor per tapar la placa de matrícula en tretze ocasions, per dur una placa no reglamentària i per una modificació tècnica al tub d’escapament.

L’import total de les sancions és de 2.100 euros per l’excés de velocitat, 1040 per tapar la matrícula les tretze ocasions i 200 per dur-la de manera no reglamentària. A més al conductor se li trauran vuit punts del carnet de conduir.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 27 de maig de 2023

1  

Imatges

CME

CME 463972