El cicle Vine a escoltar el futur convoca al Palau Robert a una sèrie de creadores i creadors perquè ens assenyalin, gràcies a la seva dilatada trajectòria artística, quines qüestions hem d'escoltar, on hem d’estar atents, per poder afrontar les incerteses que ens planteja el futur.


Ens apropem a artistes de casa nostra, de Barcelona i del territori, amb sòlides singladures dins de les seves disciplines, capaços de desenvolupar una proposta suggestiva. Pel Jardí del futur ja hi han passat com a convidats el ballarí i coreògraf Cesc Gelabert, l’actriu Clara Segura, el fotògraf i teòric Joan Fontcuberta, els cineastes Albert Serra i Carla Simón, el director teatral Àlex Ollé i el músic i escriptor Santiago Auserón.

El dia 1 serà en Jordi Casanovas qui ens desgranarà, amb Marta Vives, els seus punts de vista. Dramaturg, productor i director d'escena, foul’impulsor de la companyia FlyHard, la Sala Flyhard i de la productora Hause & Richman (H&R), ambdues especialitzades en dramatúrgia catalana contemporània. També va ser un dels principals artífex del Torneig de Dramatúrgia Catalana celebrat per primer cop al Festival Temporada Alta del 2011. Ha rebut nombrosos premis, com el Ciutat de València, el Ciutat d'Alcoi, el Marqués de Bradomín, el Serra d'Or i el Ciutat de Barcelona, entre d'altres. Així mateix, és professor de dramatúrgia a l'Institut del Teatre, al Teatre Eòlia i a l'ESCAC.

Com a autor, ha escrit més d'una trentena de textos que s'han representat a diversos països, entre els quals destaquen la trilogia Wolfenstein, Tetris i City/Simcity (2006-2007), La ruïna (2008), Lena Woyzeck (2008), La revolució (2009), Un home amb ulleres de pasta (2010), Pàtria (2012), Una història catalana (2013), Ruz-Bárcenas (2014), Vilafranca, un dinar de festa major (2015), Port Arthur (2016), Mala broma (2018), Jauría (2018), La dansa de la venjança (2019) i Valenciana. La realitat no és bruta (2019). Ha estrenat obres a diverses sales i teatres, entre ells el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure, la Villarroel, Pavón, el Teatre del Barri, la Sala Beckett o el teatre Principal de València, i en festivals com el GREC i el Temporada Alta.

Les propostes Vine a escoltar el futur són d’accés lliure i gratuït però cal inscripció prèvia a: tramesespalaurobert@gencat.cat

La següent trobada serà dijous 13 de juliol a les 19h,amb la presència de la música, cantant i compositora Núria Graham.