Empresa i Treball

Neixen els Premis Bite i Mos per reconèixer els creadors de continguts digitals enogastronòmics

Neixen els Premis Bite i Mos per reconèixer els creadors de continguts digitals enogastronòmics

query_builder   30 maig 2023 15:44

event_note Nota de premsa

Neixen els Premis Bite i Mos per reconèixer els creadors de continguts digitals enogastronòmics

  1. La categoria Bite premiarà creadors digitals d’àmbit mundial i la categoria Mos aquells que siguin d’àmbit nacional
  2. Des d’avui i fins el 12 de juny es poden presentar les candidatures
  3. Aquests guardons volen posar en valor Catalunya com una destinació enogastronòmica de referència a nivell mundial


El Departament d’Empresa i Treball, mitjançant la Direcció General de Turisme, vol reconèixer el paper fonamental que tenen els creadors i creadores de continguts digitals enogastronòmics en el foment d’aquest tipus de turisme. Per aquest motiu, aquest mes de juny tindrà lloc la primera edició dels Premis Bite i Mos que s’entregaran en el marc de la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia.

Aquests guardons neixen amb l’objectiu de premiar la capacitat d’aquests creadors i creadores de continguts digitals per difondre i posar en valor l’enogastronomia. Aquí s’inclouen tot tipus de creadors de continguts que difonen la feina que fan, tan els mateixos restaurants, cuiners i cellers, com fotògrafs, periodistes, viatgers gastronòmics o foodies que fan de la passió per l’enogastronomia la seva manera de viure o la seva professió.

Des d’avui i fins el 12 de juny es poden presentar les candidatures a l’apartat “Tràmits” del web de la Generalitat de Catalunya.

Segons la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs,amb aquests Premis “es vol posar en valor Catalunya com a destinació enogastronòmica internacional de referència. Aquests guardonsens hand’ajudar a tenir més visibilitat, s’han de convertir en un gran altaveu per donar a conèixer la nostra potencialitat en aquest àmbit”.

Els Premis Bite i Mos s’estructuren en dues categories. Per una banda, la categoria Bite, que té en compte la divulgació enogastronòmica en un àmbit d’actuació mundial. Inclou les següents subcategories:

  1. BITE honorary award: premia una carrera professional molt rellevant en l’àmbit enogastronòmic i que ha contribuït a posar en valor la cultura culinària catalana mitjançant la creació de contingut digital.
  2. Best foodie: premia la persona que desenvolupi el millor contingut mundial en l’àmbit enogastronòmic.
  3. Best winefluencer: premia la persona que es consideri més influent mundialment en l’àmbit de la creació de continguts enològics.
  4. Best food traveller: premia la persona que faci difusió en l’àmbit de la creació de continguts gastronòmics relacionats amb viatges.

D’altra banda, la categoria Mos té en compte l’àmbit nacional i inclou les subcategories:

  1. Millor prescriptor/a de la cuina catalana: premia el personatge públic que fa la divulgació més important de la gastronomia catalana en els mitjans digitals.
  2. Millor ambaixador: premia el millor creador o creadora de contingut de la gastronomia catalana.
  3. Millor prescriptor/a del vi: premia el millor creador o creadora de contingut en l’àmbit enològic català.
  4. Millor col·lectiu: premia la millor presència digital d’un col·lectiu relacionat amb l’enogastronomia catalana.

Els Premis Bite i Mos s’emmarquen dins l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027. L’objectiu d’aquest pla, que compta amb 7 milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation i 32 projectes, és fer de Catalunya una referència imprescindible del turisme enogastronòmic.


Per a més informació: https://act.gencat.cat/premisbiteimos/



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia