Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes que circulaven en patinet elèctric i seleccionaven víctimes per realitzar robatoris violents

query_builder   31 maig 2023 08:02

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes que circulaven en patinet elèctric i seleccionaven víctimes per realitzar robatoris violents

. Els detinguts es movien pel districte de Sants, feien estrebades de joies de forma violenta o abordaven les víctimes per l’esquena, agafant-les del coll quan estaven desprevingudes

. Actuaven de manera coordinada amb repartiment de rols: un dels lladres feia funcions de vigilància per assegurar una fugida ràpida mentre l’altre perpetrava el fet

·Als dos detinguts se’ls atribueixen sis fets

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants ha identificat i detingut dos homes com a presumptes autors i coautors desis robatoris violents. Circulaven amb patinet i seleccionaven víctimes per realitzar estrebades. Els lladres actuaven coordinats: mentre un vigilava l’entorn, l’altre sostreia violentament les joies que portaven les víctimes. Durant la fugida, en ocasions la persona que vigilava intervenia en l’incident discretament, per afavorir la fugida de l’altra. En alguns robatoris s’intercanviaven els rols. Se’ls atribueixen sis fets.

Els fets van succeir al districte de Sants-Montjuïc entre el 23 d’abril i el 4 de maig. Acostumaven a actuar al migdia, circulaven amb patinet elèctric i quan veien una possible víctima es feien senyals i cadascú assumia un rol: un realitzava funcions de vigilància i assegurava la fugida de l’altre, que realitzava les estrebades i accions violentes contra les víctimes.

La intenció era sostreure les joies de les víctimes, com cadenes i rellotges ien cas de no poder, incidien en agafar-les amb l’ús la violència. En altres ocasions s’apropaven d’esquenes a la víctima, l’agafaven desprevinguda pel coll i ho aprofitaven per sostreure les joies amb l’ajuda de l’altre implicat. Algunes de les víctimes van patir lesions per la violència utilitzada i d’altres com a conseqüència de caure al terra.

No sempre participaven de manera activa, a vegades un dels lladres feia funcions de vigilància i es quedava amb els patinets, mentre l’altre cometia el fet, o bé li assegurava la fugida. El que no havia intervingut es feia passar per vianant i ajudava una de les víctimes a aixecar-se del terra per marxar del lloc de manera sigil·losa quan la gent s’apropava.

En un dels robatoris, per assegurar la fugida del seu company, un d’ells es va interposar a la persecució d’un testimoni mentre simulava una topada. Aquesta circumstància la va aprofitar el fugitiu per agredir i amenaçar la persona, després que caigués al terra com a conseqüència de la topada.

Els autors fugien habitualment amb patinet elèctric per assegurar-se una rapida fugida o bé un d’ells sortia corrents cap on era trobava l’altre. Una de les vegades que van marxar van deixar abandonat el patinet al terra.

Els mossos del Grup de Delinqüència Urbana d’Hospitalet van detenir un dels autors el 4 de maig, després de cometre un dels robatoris violents a una zona d’Hospitalet molt propera al districte de Sants. En el marc de la investigació es va identificar l’altre implicat que els agents van detenir dies després.

Els dos autors acumulen deu antecedents, entre els quals consten vuit per fets violents. Després de passar a disposició judicial es va decretar presó pels dos detinguts.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 31 de maig de 2023

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia