Esport

sge

Més de 7.500 infants i joves participaran en les Finals Nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya

query_builder   1 juny 2023 12:53

event_note Nota de premsa

Més de 7.500 infants i joves participaran en les Finals Nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya

  1. Aquestes jornades clouen el curs d’un dels programes impulsats pel Govern per promoure l’esport escolar com a eina educativa i saludable
  2. Les finals, que comencen aquest proper cap de setmana, són l'esdeveniment esportiu en edat escolar més important del país
sge
UCEC
{"name":"2023/06/01/11/11/7d70079a-1b70-4bdc-8b59-b4161d800f92.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":693710}


Més de 7.500 infants i joves es preparen per participar a partir del proper cap de setmana en les Finals Nacionals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC), la gran festa de l’esport escolar que se celebrarà durant el mes de juny arreu del territori català, amb una vintena de trobades. Els JEEC és un dels programes amb què la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física promou l’esport escolar al país, amb la col·laboració de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC).

Enguany, s'han convocat un total de vint-i-quatre Finals Nacionals que comptaran amb la participació de més de 7.500 esportistes durant els primers tres caps de setmana de juny. Aquest esdeveniment reuneix una gran varietat d'esports d'equip i individuals, que inclouen el futbol7, el futbol sala, el bàsquet, l’handbol, el voleibol, els escacs, el tennis de taula, la natació, la gimnàstica rítmica, el patinatge artístic i sobre rodes, el bàdminton, el cros, l’atletisme, el BTT i les bitlles catalanes. A més, com a novetat, aquesta temporada s’ha afegit una nova disciplina, Ritmes i Balls, que pretén donar resposta al gran volum d’esportistes que practiquen dansa i fusionar, així, art i esport.

Més de 200.000 infants i joves del nostre país han participat durant tota la temporada en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya, unes lligues impulsades per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física amb la amb la col·laboració de la UCEC en més d’una vintena de modalitats esportives. Ara, amb la fi del curs escolar, toca posar-hi punt final amb un esdeveniment multitudinari arreu del territori català per jugar plegats.

Per la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, els Jocs Esportius demostren “la força de l’esport com a eina de transformació social i de transmissió de valors”, així com l’aposta del Govern per “l’esport circular. Si aconseguim que els infants facin una pràctica regular, reduirem l'abandonament i el sedentarisme, i guanyarem practicants per a les etapes posteriors”, ha conclòs.

Un model esportiu basat en la igualtat i els valors

D’altra banda, i en el marc de l’aposta d’Esportcat per la promoció de l’esport escolar entre els més petits com a eina educativa i per adquirir hàbits saludables mitjançant diversos programes, com els Jocs Esportius, els Consells Esportius de Catalunya sempre s’han caracteritzat per promocionar l’esport des de la igualtat d’oportunitats i la divulgació de valors. És per això que les Finals Nacionals dels JEEC fugen del model competitiu tradicional per donar pas a una pràctica esportiva on l’aprenentatge i el gaudi es converteixen en els pilars essencials.

“Aquest any hem superat els 6.000 participants en les més de 20 Finals Nacionals organitzades per tot el país”, explica Jaume Domingo, president dels Consells Esportius. “La màxima de tots els Consells Esportius és que tots els infants de Catalunya puguin tenir accés a l’esport amb equitat visquin on visquin de Catalunya”, ha afegit.

Aquesta aposta es trasllada al terreny de joc. Així, a les Finals Nacionals es durà a terme un sistema integrat de puntuació i classificació que premiï les accions positives de l'esport i el joc net durant les diferents jornades, per tal que els valors siguin tan rellevants com els resultats esportius. En els esports d’equip se sumarà al resultat al resultat de valors com si fos una part més del partit, mentre que en els esports individuals se sumarà la puntuació esportiva a la de valors. D’aquesta manera, accions com respectar el contrincant, que tots els jugadors participin de manera igualitària o el foment del treball en equip seran gestos cabdals per alçar-se com a guanyadors.

A més, les Finals Nacionals dels JEEC també es caracteritzen per abandonar la figura de l’àrbitre. En el seu lloc, hi haurà tutors i tutores de joc, amb l'objectiu de distribuir la responsabilitat en el control i desenvolupament del joc, i garantir la qualitat educativa en la competició. La seva tasca principal serà acompanyar, dinamitzar i garantir el bon desenvolupament de l'acció esportiva i observar també què passa fora l'espai de joc o competició. Així doncs, tindran en compte especialment les accions que estiguin estretament vinculades als valors i la seva possible transcendència en la puntuació/classificació integrada de resultats i valors.

Les Finals Nacionals dels Jocs Esportius Escolars se celebraran els tres primers caps de setmana de juny en diferents punts del país. Hi haurà més d’una desena de modalitats esportives i s’hi espera la participació de més de 7.500 infants i joves, des de la categoria benjamí fins a la juvenil.

El calendari de trobades amb les modalitats de cada una és el següent:

sge{"name":"2023/06/01/11/09/a66276f4-23d0-4ce9-86a2-3e3d4b6c87e6.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":199005}


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia