Empresa i Treball

Foto de família de l'acte de lliurament dels reconeixements del programa 'Talent creatiu i empresa'

El secretari de Treball participa en l'acte de lliurament dels reconeixements del programa 'Talent creatiu i empresa'

query_builder   1 juny 2023 13:45

event_note Nota de premsa

El secretari de Treball participa en l'acte de lliurament dels reconeixements del programa 'Talent creatiu i empresa'

Al programa hi participen estudiants d’escoles d’arts plàstiques i disseny de tot Catalunya i s’han reconegut les millors propostes gràfiques i audiovisuals al voltant de la prevenció de riscos laborals

El secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa Bonet, ha participat aquest migdia en l’acte de lliurament de les mencions i reconeixements a les millors propostes gràfiques del programa “Talent creatiu i empresa” d’enguany, en el qual participa l’alumnat d’escoles d’arts plàstiques i disseny de tot Catalunya.

Es tracta d’un programa impulsat pel Departament d’Educació, en el que l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral hi participa amb el projecte “La prevenció, un valor segur”. L’objectiu és que els i les estudiants facin treballs gràfics i audiovisuals al voltant de la prevenció de riscos laborals.

El secretari de Treball ha agraït als i les estudiants la seva participació al programa i la seva feina perquè “el talent del nostre país sou vosaltres i ens ajudeu amb la vostra feina, de moment acadèmica, però en poc temps professional, a difondre la cultura preventiva a les escoles i al vostre entorn en el dia i dia, i en el futur, als centres de treball”.

Vinaixa els ha animat a “seguir treballant perquè entre tots i totes hem de tendir al risc zero, i la vostra feina des del disseny gràfic i la comunicació és fonamental. Com diu la dita en prevenció de riscos laborals: un zero (en accidents) és un deu”, ha reblat.

A l’acte també hi ha participat el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral, Òscar Riu Garcia, així com representants de CCOO de Catalunya, UGT de Catalunya, Foment del Treball i Pimec, que formen part del Consell de Relacions Laborals de Catalunya. Aquest òrgan és l’encarregat d’escollir cada any el cartell commemoratiu del 28 d’abril, Dia Internacional de la Seguretat i Salut en el Treball, d’entre les propostes dels estudiants participants en el programa “Talent creatiu i empresa”.

Per tal de sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la prevenció de riscos laborals, així com per estimular la creativitat i l'esperit crític dels estudiants en aquest àmbit, el Departament d’Empresa i Treball va crear l'any 2007 els premis “La prevenció, un valor segur”. Aquest concurs de cartells estava adreçat a tot l’alumnat de disseny gràfic o de disciplines vinculades de Catalunya.

Durant el curs 2019-2020, Empresa i Treball va voler donar un nou impuls al foment de la cultura preventiva i la sensibilització entre els joves estudiants incorporant-se al programa “Talent Creatiu i Empresa”.

Aquest programa està impulsat pel Departament d’Educació amb l’objectiu de permetre als estudiants d’arts plàstiques i disseny integrar en el seu aprenentatge un entorn laboral real, a partir de la col·laboració d’empreses, entitats i institucions, com és el cas de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral.

En l’acte d’enguany, corresponent al curs 2022-2023, s’han reconegut les propostes de 58 estudiants en quatre categories: cartell commemoratiu del 28 d’abril, línia gràfica, pictogrames i vídeo.

També han obtingut reconeixement les dues escoles que han participat en més projectes (Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja de Barcelona i Institut de Formació Professional Antoni Algueró de Sant Just Desvern) i l’escola amb més participació d’alumnes en el mateix projecte, en aquest cas de “Pictogrames” (Escola d’Art i Disseny Edra de Rubí).

Trobareu tots els treballs a la nostra web.

2  

Imatges

Foto de família de l'acte de lliurament dels reconeixements del programa 'Talent creatiu i empresa'.

Foto de família de l'acte de lliurament dels reconeixements del programa 'Talent creatiu i empresa'. 341607

El secretari de Treball, Enric Vinaixa Bonet, fa lliurament d'un dels reconeixements a un estudiant.

El secretari de Treball, Enric Vinaixa Bonet, fa lliurament d'un dels reconeixements a un estudiant. 151462

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia