Empresa i Treball

L¿empresa catalana Bold invertirà 25MEUR i crearà 100 nous llocs de treball per créixer en la producció de bateries elèctriques

L'empresa catalana Bold invertirà 25MEUR i crearà 100 nous llocs de treball per créixer en la producció de bateries elèctriques

query_builder   2 juny 2023 13:08

event_note Nota de premsa

L'empresa catalana Bold invertirà 25MEUR i crearà 100 nous llocs de treball per créixer en la producció de bateries elèctriques

  1. La companyia obrirà una nova fàbrica als Estats Units i intensificarà l’activitat d’R+D amb la creació de nous laboratoris a la seva planta de producció a Montmeló
  2. Bold, que compta amb el suport i un ajut de 100.000 euros d’ACCIÓ del Departament d’Empresa i Treball, ha començat a produir les primeres bateries per a avions elèctrics fabricades a Catalunya
  3. Amb les primeres comandes, les bateries de Bold estaran instal·lades als primers avions l’any 2024, una tecnologia que permet augmentar significativament el transport regional aeri amb un estalvi de fins al 70% de CO2
  4. Ho han anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el CEO de Bold, Bernat Carreras, després de reunir-se i visitar les instal·lacions de la companyia aquest divendres


L’empresa catalana Bold invertirà 25 milions d’euros en un pla de creixement per impulsar la producció de bateries elèctriques en els àmbits de l’aviació i l’automoció d’alt rendiment. Aquest pla estratègic contempla la contractació de 100 nous enginyers, l’obertura d’una nova fàbrica als Estats Units i intensificar l’activitat d’R+D amb la creació de nous laboratoris a la seva planta de producció de Montmeló (Vallès Oriental) per convertir-la en un dels centres de referència a Europa.

Bold va posar en marxa aquestes instal·lacions de 3.000m2 l’any passat per dissenyar i produir tecnologia pròpia en l’àmbit de les bateries elèctriques d’altes prestacions. La planta se centra en el desenvolupament i la integració de tots els components que formen part de les bateries com la carcassa, la refrigeració, el software i l’electrònica. En l’últim any la companyia ha contractat 100 enginyers i preveu comptar a finals d’any amb una plantilla de 170 treballadors.

Per aquest projecte, l’empresa ha rebut el suport i un ajut de 100.000 euros d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, en el marc de la línia d’Alt Impacte.

Ho han anunciat aquest divendres el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió; el CEO de Bold, Bernat Carreras; i l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, que han mantingut una reunió de treball a la planta de producció de la companyia a Montmeló.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat que “Bold és una empresa clau per al Govern de la Generalitat i el seu projecte és un model de com volem reindustrialitzar Catalunya, que crearà llocs de treball especialitzats i de molta qualitat i que està vinculat a l’àmbit de les bateries elèctriques i, per tant, a la descarbonització de la mobilitat”. “Aquesta inversió ens interessa molt des d’un punt de vista de país i per això hi hem donat suport des d’ACCIÓ i els hem acompanyat en aquest procés que permet créixer a Montmeló, al voltant del Circuit, i en l’eix industrial del Vallès, que per a nosaltres és fonamental, però també a l’exterior, com per exemple als Estats Units”, ha subratllat.

Per la seva banda, el CEO de Bold ha destacat que “estem demostrant que les tecnologies de mobilitat sostenible van mes enllà de l’automoció elèctrica i que mitjançant el coneixement i les inversions al nostre territori podem arribar liderar un sector” Per Carreras, “tenim reptes molt grans per davant, però estem construint un equip de primer nivell i desenvolupant un producte que actualment està per sobre de la competència”. Actualment només hi ha un altre fabricant a Europa per aquesta mena de bateries.

Comença la producció de bateries per a avions elèctrics

L’empresa ja ha començat a produir les primeres bateries per a avions elèctrics fabricades a Catalunya. Actualment estan en fase de prototipatge i es faran les primeres entregues durant la segona meitat de l’any a fabricants d’avions o de sistemes de propulsió dels Estats Units per poder dur a terme els assajos de la tecnologia i obtenir els certificats necessaris amb l’objectiu que s’instal·lin als primers avions durant el 2024.

Aquestes bateries dissenyades i fabricades per Bold estan produïdes amb fibra de carboni -el mateix material que s’utilitza a la Formula 1- i seran utilitzades per avions lleugers d’entre 2 i 9 passatgers per a la realització de vols regionals.

Els avions que incorporaran les bateries de Bold són del segment Advanced Air Mobility (AAM), és a dir, aeronaus que poden enlairar-se i aterrar de manera vertical, com un helicòpter. Es tracta d’una tecnologia que permet implementar un nou model de mobilitat aèria que ajudi a descongestionar transports tradicionals com el ferroviari i el terrestre, representant un estalvi de fins al 70% de CO2 en els vols regionals. Començaran amb avions híbrids, fet que facilita la certificació dels reguladors dels Estats Units i la Unió Europea (la Federal Aviation Administration i la European Union Aviation Safety Agency, respectivament).

Tecnologia dissenyada i fabricada a Catalunya

La companyia ha obert recentment una filial a Regne Unit i estan creixent a un ritme més elevat del previst amb la posada en marxa de la planta de producció, fet que ha comportat haver de reformar diversos espais a les seves instal·lacions.

El projecte de Bold va començar amb la creació de l’empresa l’any 2019 per part de Bernat Carreras, un ex-enginyer d’equips de Fórmula 1 com McLaren, Alpine i Honda, especialitzat en el disseny en materials compostos i bateries elèctriques.L’empresa es va iniciar amb serveis d’enginyeria, però des del 2021 ha estat invertint estratègicament en desenvolupament de productes propis per mobilitat sostenible avançada i opta a convertir-se en un referent mundial en el sector d’aviació elèctrica.




6  

Imatges

El conseller Torrent durant la visita a l'empresa Bold.

El conseller Torrent durant la visita a l'empresa Bold. 72228

El conseller Torrent a Bold.

El conseller Torrent a Bold. 48814

El conseller Torrent visita l'empresa Bold.

El conseller Torrent visita l'empresa Bold. 85193

Oficines de l'empresa Bold.

Oficines de l'empresa Bold. 89044

Instal·lacions de Bold.

Instal·lacions de Bold. 47010

Bateria de Bold.

Bateria de Bold. 67167

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia