Acció Exterior i Unió Europea

Serret

La consellera Serret viatja a Tunísia la setmana que ve per enfortir les relacions de Catalunya amb la riba sud de la Mediterrània

query_builder   3 juny 2023 09:00

event_note Nota de premsa

La consellera Serret viatja a Tunísia la setmana que ve per enfortir les relacions de Catalunya amb la riba sud de la Mediterrània

  1. Durant la visita, la consellera inaugurarà oficialment la seu de la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica i compartirà amb actors tunisians l’estratègia catalana per impulsar una macroregió mediterrània
  2. Serret participarà en un acte de la Lliga Àrab per construir ponts entre Catalunya i els països àrabs en l’àmbit educatiu

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, viatjarà la setmana que ve a Tunísia amb l’objectiu d’enfortir les relacions amb actors de la riba sud de la Mediterrània. Es tracta d’una de les prioritats de l’acció exterior del Govern, que té Europa i la Mediterrània com els seus marcs d’actuació prioritaris amb l’objectiu d’incentivar la cooperació regional i l’intercanvi entre les dues ribes. La visita a Tunísia és l’exemple de les relacions cada vegada més intenses de Catalunya amb els veïns de la riba sud. La directora general de Cooperació al Desenvolupament, Yoya Alcoceba, i el delegat del Govern al Nord d’Àfrica, Ahmed Benallal, acompanyaran la consellera en el viatge.

A partir de dimarts, la consellera Serret mantindrà una agenda de contactes institucionals amb autoritats locals, think tanks i organismes internacionals, com ara la Delegació de la Unió Europea a Tunísia, a qui donarà a conèixer l’estratègia catalana per impulsar una macroregió mediterrània, una iniciativa que ha de possibilitar més cohesió i cooperació, i una governança més fluida entre els territoris i els actors de la Mediterrània, per poder respondre conjuntament als creixents reptes compartits.

Durant la visita a Tunis, la consellera Meritxell Serret també inaugurarà oficialment la seu de la Delegació del Govern al Nord d’Àfrica, encapçalada pel delegat Ahmed Benallal. L’àmbit d’actuació de la Delegació inclou Tunísia, Algèria i el Marroc.

Ponts entre Catalunya i els països àrabs

En el marc del viatge a Tunísia, la consellera Serret participarà dijous en una jornada de la Lliga Àrab en l’àmbit de l’educació. Concretament, l’acte està organitzat per l’Organització Educativa, Cultural i Científica de la Lliga Àrab (ALECSO), un organisme que agrupa 22 estats membres i té com a objectiu la promoció de l'educació, la cultura i les ciències al món àrab i la difusió de la llengua àrab i la cultura araboislàmica tant al món àrab com arreu del món. Serret intervindrà en la benvinguda a la jornada, on també parlaran els ministres d’Educació, el d’Afers Culturals i el de Joventut i Esports del Govern de Tunísia.

El Govern, a través del Departament d’Educació, fa mesos que treballa en el primer acord amb ALECSO, que tindrà l’objectiu de fomentar l’associació entre centres educatius de Catalunya i del món àrab.

Visita a projectes de cooperació

La consellera Serret, a més, visitarà diversos projectes de cooperació al desenvolupament finançats pel Govern. Entre d’altres, la titular d’Acció Exterior i UE coneixerà de primera mà l’impacte d’actuacions a dues ciutats al sud de Tunis, Sousse i M’saken, on la cooperació catalana dona suport a entitats locals en àmbits com la participació ciutadana, especialment de dones i joves, o la promoció de l’economia social i solidària.

Encara en l’àmbit de la cooperació, la consellera també es reunirà amb l’oficina a Tunísia del Programa de Desenvolupament de les Nacions Unides (PNUD), a qui el Govern ha fet diverses contribucions els darrers anys. A més, Serret es trobarà amb diferents entitats catalanes que treballen al país, com ara MedCities, NOVACT o l’Assemblea de Cooperació per la Pau, i amb alguns socis locals de la cooperació catalana a Tunísia, com ara la Unió Nacional de Dones Tunisianes o la Lliga Tunisiana de Drets de l’Home.

Acció exterior
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia